Паркуватися у Києві буде зручніше та дорожче: подробиці

У столиці встановлюють нові знаки та таблички на паркувальних майданчиках

У Києві з 1 липня змінилися ціни на паркування та на деяких вулицях столиці вже встановили нові знаки та інформаційні таблички з новою ціною на паркувальних майданчиках. Про це йдеться у сюжеті телеканалу "Київ", передають "Коментарі".

У столиці вже з’явилися перші інформаційні таблички щодо зміни ціни на паркінг. Одна з таких розташована на Володимирському проїзді. Київські комунальники стверджують, що таблички набагато зручніші для водіїв. Там зазначена вартість паркування та номер паркувального майданчика.

"Номер паркувального майданчика, паркувальна зона. Міститься інформація про найголовніше — вартість паркування, про доступні способи їх оплати — яким чином можна оплатити паркування. Також міститься графік роботи паркувального майданчика, посилання на інформаційний ресурс, де зібрано багато інформації з приводу евакуації", — розповів заступник директора комунального підприємства "Київтранспарксервіс" Євгеній Псьол.

Поки що у Києві немає жодного офіційного контролера з паркування, проте є застереження на табличках, що платити за паркуванням стороннім особам не варто. Інформаційні таблички у центрі столиці встановили на 26 паркувальних майданчиках, обладнання інших паркінгів триває.

Нагадаємо, у Києві з 1 липня набули чинності нові тарифи на паркування автомобілів на муніципальних майданчиках вздовж доріг та вулиць у центрі й поблизу центру столиці. Найвища вартість паркування — у центрі столиці. За одну годину доведеться заплатити 35 грн. У прилеглих до центру Києва територіях вартість однієї години паркування становить 25 грн. Не змінилися тарифи на паркінг у спальних районах столиці — 5 грн за годину. Безкоштовним залишилось паркування у вихідні та святкові дні, а також з 22:00 до 08:00 — у робочі.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Києві цієї осені на 30-40% можуть зрости ціни на гарячу воду та опалення під час нового опалювального сезону. Зростання комунальних тарифів пов’язане з тим, що уряд України скасував обов’язки закупівлі газу для теплопостачальників, що покладались на НАК "Нафтогаз". Тепер комунальні підприємства мають купувати газ за ринковими цінами.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися