У Києві відбудуться репетиції параду до Дня Незалежності: деталі

Підготовка до свята у центрі столиці триватиме кілька днів

У центрі Києва три дні триватимуть масштабні репетиції військового параду до 30-річчча Дня Незалежності України. Про це повідомили Шевченківській районній державній адміністрації столиці, передають "Коментарі".

Підготовка до свята у центрі столиці триватиме три дні — 18, 20 та 22 серпня. У дні репетицій параду до Дня Незалежності роботодавців, офіси яких розміщені або прилягають до Майдану Незалежності, вулиць Хрещатик, Великої Васильківської та проспекту Перемоги, просять скоротити робочий день для працівників до 13:00.

Нагадаємо, у Києві у день святкування 30-ї річниці незалежності України 24 серпня на Хрещатику та Майдані Незалежності проведуть урочистий концерт та військовий парад Збройних сил України з прольотом авіації в складі повітряної колони сил безпеки і оборони, збройних сил країн-партнерів, а також артилерійським салютом на Трухановому острові. У 2019 та 2020 роках на День Незалежності у Києві військовий парад не проводився. Торік президент України Володимир Зеленський заявив, що військова техніка потрібна на Донбасі.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що під Києвом до річниці Дня Незалежності з’явився рекордний герб України. Тризуб, який видно з вікон літаків, знаходиться неподалік аеропорту Бориспіль. Герб України висіяли з понад 406 тисяч насінин. Державний символ 138 метрів завширшки та понад 245 метрів завдовжки. Його площа становить понад 338,5 квадратних метрів. 8 липня герб велетенських розмірів визнали національним рекордом України.

Окрім того, у військовому параді в День Незалежності України вперше візьмуть участь прикордонні собаки. Як готують до свята чотирилапих — дивіться на порталі "Коментарі"



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися