Коронавірус у Києві: чи зроблять вакцинацію примусовою

У Київській міській держадміністрації прокоментували ініціативу головного санітарного лікаря України

У Києві поки що не розглядають примусову вакцинацію населення від коронавірусу, але є нюанси. Про це заявила заступниця голови Київської міської державної адміністрації (КМДА) Ганна Старостенко, коментуючи ініціативу головного санітарного лікаря України Ігоря Кузіна, передають "Коментарі".

Головний санітарний лікар України Ігор Кузін сказав, що хотів би запровадити обов’язкову вакцинацію від коронавірусу, а "за відмову від щеплень буде передбачено покарання".

"Якщо головний санітарний лікар про це говорить, то, напевно, будуть певні законодавчі ініціативи з боку профільного міністерства. Будемо спостерігати, якщо будуть зміни у законодавство, то, звичайно, ми будемо теж працювати у законному полі", — прокоментувала заступниця голови КМДА Ганна Старостенко.

Примусова вакцинація від коронавірусу на сьогодні — це порушення законодавства, наголосила заступниця голови КМДА.

"Наразі вакцинація добровільна та безкоштовна. Щеплення здійснюються за рахунок держави. Ми можемо тільки стимулювати, створювати умови, в яких буде більше бажаючих вакцинуватися", — зазначила Старостенко.

На її думку, дуже важливо проводити роз’яснювальну роботу з населенням про важливість вакцинації від коронавірусу. Окрім того, якщо Україна візьме за приклад Францію, де у ресторани та торгівельні центри допускають лише вакцинованих людей, це також примус, але прихований, вважає представниця КМДА.

"У Франції це є, в деяких інших країнах Європи та Америки. Це прихований примус. Це змушує людину вакцинуватися. Тобто можна не вакцинуватися — твоє право, але ти не зможеш потрапити у приміщення ресторану, піти на концерт, взяти участь у великому масовому заході або відвідати торгівельний центр. Але можна заказати онлайн продукти — тут є якась логіка. Це м’який або прихований примус", — пояснила заступниця голови КМДА.

Старостенко також розповіла, що у Києві посилено готуються до нової хвилі COVID-19, зокрема — через розповсюдження в Україні штаму "Дельта". Зараз у столиці хворих на коронавірус приймають 15 опорних лікарень, а влада Києва намагається забезпечити медичні заклади для хворих на коронавірус усім необхідним. 

Киян закликають не зволікати зі щепленням від COVID-19. Наразі у Києві відкриті 113 центрів вакцинації, працюють 53 мобільні бригади та вистачає вакцин.

Крім того, у Києві готують додатково ще п’ять лікарень, які зможуть прийняти хворих на COVID-19 за необхідності. У столиці індійський штам "Дельта" найбільше вражає дітей і підлітків — саме у цій категорії населення спостерігається тяжкий перебіг хвороби.  



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Владислав

24 липня 2021, 20:21

Добрый день нашел интересную статью о коронавирусе https://save24.me/article/64-yak-peredayet-sya-koronavirus-naspravdi , стало интересно мог ли мой ребенок переболеть им в легкой форме?

Брат

18 липня 2021, 09:48

Пуская кузин сам вакцинируеться индийским шмурдяком-он может не в курсе гигиены основной массы индийцев-срут и ссут и тут же чистят зубе в Ганге.Да и австрийская зенека и пфу-пфу-пфайзер уже обделались в мире.Так что только российские вакцины спасут вас.

Юлия

18 липня 2021, 09:46

Понятно, что во главу угла ставятся интересы фармкомпаний. А как же право на свободу выбора? Иди это уже никого не интересует . Право общаться на языке , право смотреть фильмы. читать литературу уже отобрали и, отбирают право распоряжаться своей жизнью и здоровьем.

Михаил

18 липня 2021, 09:31

Нарушение всех норм Конституции при Зеленском-это стало нормой. Странно, почему народ Украины всё это оставляет без внимания...Народ Украины забыл, что они ЛЮДИ, что опыты над людьми-это преступление против человечества, но...опыты продолжаются. Неизвестно, что будет с вакцинированными людьми, как быстро запустится механизм уничтожения... Думаю, человечество дорого заплатит за подобные эксперименты...

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися