Автовокзал Києва перетворився на сучасний транспортний хаб (ФОТО)

У столиці після ремонту відкрили Центральний автовокзал

У Києві після ремонту Центральний автовокзал перетворився на сучасний транспортний хаб. Про те, що змінилося, повідомили на офіційній сторінці Центрального автовокзалу столиці в Facebook, передають "Коментарі".

На автовокзалі Києва збільшили кількість платформ з 12 до 30. Окрім того, для пасажирів відкрили комфортні зали очікування, фудкорти, кімнату матері та дитини та готель на 34 номери. На автовокзалі також з’явилася інфраструктура для маломобільних груп населення — пандуси, ескалатор та ліфт.

За словами директора компанії "Укрпас" Максима Скляренка, на модернізацію Центрального автовокзалу витратили 100 млн грн. Додатково 20 млн грн інвестували в розробку IT-рішень для автоматизації процесів продажу квитків, диспетчеризацію, інтегровану базу даних рейсів та обмін даними з перевізниками та іншими автостанціями.

На Центральному автовокзалі Києва запрацював онлайн-маркетплейс. Тепер пасажири можуть придбати у столиці квитки з будь-яких автостанцій та напряму від перевізників по всій Україні та Європі. У розвиток IT-складової в найближчий рік інвестори планують вкласти ще 70 млн грн. З 1 жовтня вхід на платформи буде закритим — лише по квитку на рейс з QR-кодом.

Під час реконструкції Центрального автовокзалу Києва зберегли історичну спадщину у вигляді мозаїки. Її автори — Ада Рибачук та Володимир Мельніченко. Мозаїку на автовокзалі створили ще в 1960-ті роки. Її інтегрували в новий інтер'єр автовокзалу та у деяких номерах готелю.

Нагадаємо, столична влада тимчасово обмежила рух на ділянці Великої кільцевої дороги через проведення ремонтних робіт. Перекриття руху діятиме два місяці - з 16 липня по 19 вересня. Причиною перекриття стали ремонтні роботи на дорожньому покритті на ділянці між Московським шосе і вулицею Академіка Заболотного.

Крім того, в Києві на кільцевій дорозі обмежили рух транспорту до кінця жовтня через капітальний ремонт. На кільцевій дорозі Києва ремонтуватимуть ділянку траси від вулиці Дмитра Луценка до Одеської площі. Дорожні роботи триватимуть в напрямку вулиці Заболотного. Через це з 22:00 18 липня до 30 жовтня на кільцевій дорозі рух транспорту буде здійснюватися по оновленій ділянці магістралі.

Раніше в Офісі президента України розповіли, коли закінчиться ремонт на ділянці траси "Київ - Харків - Довжанський", яка з'єднує Київ і міжнародний аеропорт "Бориспіль". Оновлену дорогу обіцяють відкрити вкінці серпня. Трасу з Києва в аеропорт "Бориспіль" не ремонтували понад 17 років.




Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися