"Укрзалізниця" запускає новітні поїзда з Києва: подробиці

"Укрзалізниця" запускає нові модернізовані пасажирські вагони на поїзді маршруту між столицею і Запоріжжям. Черговий поїзд уже вирушив у подорож. Про це повідомив в.о. голови правління компанії Іван Юрик, передає прес-служба УЗ.

Повідомляється, що поїзд з складі семи вагонів, які нещодавно пройшли капітальний ремонт, курсуватиме на маршруті Київ-Запоріжжя. Нові вагони відремонтували на власних потужностях компанії. Вони обладнані системами відеоспостереження, кондиціонерами, регулювальниками температури окремо в кожному купе, кнопкою виклику провідника і індикатором зайнятості туалету, а також інформаційними моніторами усередині купе, які показують температуру, швидкість поїзда, дату, час та інше.

У кожному купе можна знайти дві розетки з USB-портами, крім цього, були встановлені вакуумні туалети з великим дзеркалом і оновленій системі подачі води. Вартість модернізації одного такого вагона становить 16 мільйонів гривень.

Нагадаємо, що "Укрзалізниця" змінила графік поїзда Київ-Бердянськ, який їде з української столиці на Азовське море. З 2 липня склад почав курсувати по більш зручному графіку, який допоможе заощадити час в дорозі.

Повідомляється, що нічний швидкісний поїзд "Маяк" сполученням Київ-Бердянськ з 2 липня почав відправлятися з Києва о 20:01, що на 42 хвилини пізніше, ніж в попередньому розкладі. Час прибуття поїзда до Бердянська залишається незмінним.

У компанії заявили, що таке прискорення на шляху прямування поїзда дозволить сукупно заощадити всім пасажирам близько 100 тисяч годин, проведених в дорозі, до кінця року.

Раніше "Коментарі" повідомляли в будівництві нової траси Київ-Кишинів.

Читайте також про закриття київського фунікулер а до кінця літа.

Читайте также