Київ готується до локдауну: як уникнути попадання в "червону" зону

Влада української столиці готується до можливих жорстких карантинних обмежень із закриттям громадського транспорту і сфери послуг через поширення агресивного індійського штаму COVID-19. Про це повідомив голова Держспоживслужби в Києві Олег Рубан в інтерв'ю виданню "Апостроф".

За його словами, штам "Дельта" є дуже агресивним і він буде поширюватися в будь-якому випадку, оскільки це природне явище. Він зазначив, що новий вірус вже циркулює, проте не настільки інтенсивно, як в інших країнах.

Рубан заявив, що якщо вакцинувати понад мільйон киян, то жорсткого локдауну можна уникнути, проте остаточне рішення буде приймати МОЗ і Кабмін, виходячи з показників захворюваності.

Чиновник сказав, що влада столиці вже три тижні готуються до будь-яких сценаріїв, а локдаун є найбільш негативним. У разі погіршення ситуації Київ буде повністю готовий до протистояння вірусу і проведення карантинних заходів.

Нагадаємо, в Києві вже зафіксували штам "Дельта", але цей варіант коронавiрусу має складний процес дослідження. У столиці є чотири лабораторії, які можуть встановити наявність індійського штаму коронавiрусу. Поки в Києві, крім раніше відомих випадків, зараження штамом "Дельта" не зафіксовано.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що, згідно з опитуванням, 37% жителів Києва хворіли коронавірусом, 60% - не хворіли. Крім того, більше половини киян бояться за рідних через пандемію COVID-19 .



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Наталья

29 липня 2021, 12:32

Локдаун в Киеве, жесткий или не жесткий, неважно, - это не выход из положения! При теперешнем уровне мед. помощи в Киеве локдаун распространения коронавируса, в частности штамма Дельта, не остановит. А уровень жизни киевлян и их материальное благосостояние упадут ниже критической отметки. Нужно закупать ХОРОШИЕ вакцины, охватывать вакцинацией как можно большее количество людей, хорошо платить врачам. Необходимо широко вести разъяснительную работу среди населения о пользе вакцинации против Ковида, о том, что вакцины вреда здоровью не нанесут. Но ни в коем случае не принуждать к вакцинации насильно!!! Повышать уровень доверия киевлян к медикам, бороться с коррупцией, а не покрывать ее. Закрыть, как минимум, половину киевских больниц, которые являются по сути застенками для простого киевлянина и современными отделениями ГЕСТАПО. Это даст большую экономию бюджетных средств и вызовет моральный подъем у рационально и логично мыслящего населения.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися