Відбір жорсткий: як у Києві тренують спецпідрозділ КОРД (ВІДЕО)

Кандидатів тренували для поповнення Корпусу оперативно-раптової дії

На Київщині відбувся випуск бійців поліцейського спецпідрозділу Корпусу оперативно-раптової дії (КОРД). Про це розповіли у Національній поліції України, передають "Коментарі".

Кандидати на посади до спецпідрозділу КОРД проходили інтенсивне навчання на базі Національної академії внутрішніх справ у Києві упродовж двох місяців. Вони вивчали вогневу підготовку, снайпінг, ножовий бій, тактику дій у приміщенні, планування спеціальних операцій, вибухову справу, тактичну медицину та інші дисципліни.

За словами голови Національної поліції України Ігоря Клименка, відбір до підрозділів КОРД дуже жорсткий. Він привітав поліцейських, які пройшли навчання. Ці правоохоронці приєднаються до лав спецпідрозділу КОРД у семи управліннях поліції.

Від професійних умінь цих спецпризначенців залежить як здоров’я та життя звичайних громадян, так і безпека колег, наголосив Ігор Клименко. Голова Нацполіції назвав спецпризначенців людьми, "які завжди на першій лінії вогню" виконують найскладніші завдання. Він побажав новим правоохоронцям після виконання службових обов’язків повертатися до рідних здоровими.


Читайте також про "викрадення" колишнього судді Дніпровського районного суду Києва Миколи Чауса. У СБУ спростували звинувачення Національного антикорупційного бюро України та наголосили, що саме їхня структура з травня 2021 року здійснює досудове розслідування кримінального провадження за фактами викрадення екссудді Чауса. У відомстві зазначили, що співробітники СБУ виконували свої посадові обов’язки, а "спроби представити суспільству інформацію в іншому ключі є звичайними маніпуляціями".



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися