В аеропорту "Бориспіль" розповіли про зміну правил перетину кордону

Починаючи з 5 серпня, у правилах перетину кордону відбудуться деякі зміни. У пресслужбі аеропорту "Бориспіль" розповіли, для кого буде обов'язковою самоізоляція.

За інформацією джерела, за новими правилами, десятиденна самоізоляція стане обов'язковою для іноземців (крім осіб, які не досягли 18 років, а також категорій іноземців, визначених постановою уряду).

Через 72 години після прибуття в Україну починається самоізоляція. Іноземцю необхідно буде встановити додаток "Вдома". У разі виникнення будь-яких проблем або в разі відмови встановлювати додаток "Вдома" іноземцю будуть змушені відмовити у в'їзді на територію країни.

Повідомляється, що самоізоляція не буде потрібною для іноземців, які мають страховий поліс і документ, який підтверджує наявність всіх щеплень від коронавірусу.

Тим особам, які повертаються з інших країн в Україну, не буде потрібна самоізоляція протягом 10 днів тільки в тому випадку, якщо у них буде при собі довідка про повну вакцинацію. Також самоізоляції не підлягають українці, які не досягли 18 років, і ті, хто виїхав за кордон до 4 серпня.

Через 72 години після перетину кордону почнеться самоізоляція. Вона не буде потрібною тільки тим, у кого покаже негативний результат після здачі тесту. Однак це не відноситься до громадян РФ та Індії.

Обов'язкова двотижнева самоізоляція буде для всіх осіб, які не мають щеплень і знаходилися на території Індії або ж Росії більше семи днів.

Нагадаємо, раніше видання "Коментарі. Київ" повідомляло про те, що залізницю готують до запуску електричок "Київ - Васильків", а також про те, чи стануть дороги з Києва платними.

Читайте также