Платити майже 100 грн: в Києві різко виросли ціни на маршрутки

Приватні перевізники Київської області підняли вартість разового проїзду в ряді приміських автобусів, які курсують до столиці. Про це місцеві жителі повідомляють в соцмережах і висловлюють своє обурення новими тарифами.

За словами користувачів, тепер для того, щоб дістатися з Василькова до столиці потрібно заплатити 41 гривню, а ті, хто їздить на роботу до Києва вдень буде платити майже 100 гривень. Проїзд з Вишневого, яке знаходиться в двох кілометрах від Києва обійдеться в 25 гривень.

Нагадаємо, що столична влада кардинально змінила правила проїзду в маршрутних таксі. Переможці конкурсу на перевезення пасажирів на міських маршрутках отримали новий договір, який є найбільш детальним з тих, що були до цього дня. Про це в своєму Telegram-каналі повідомив заступник голови Київської міської державної адміністрації Костянтин Усов.

За його словами, в новому договорі прописані конкретні вимоги, як наприклад, кондиціонер, який обов'язково повинен працювати. Температура в салоні автобуса повинна становити не більше 22 градусів влітку і не менше 15 градусів взимку.

Також чиновник заявив, що водіїв зобов'яжуть надіти уніформу, навчать надавати першу медичну допомогу, допомогу людям на візках. Спілкування з пасажирами буде тільки державною мовою, а "блатних" пісень і різних постерів не буде.

Усов підкреслив, що перевізники, які працюють за старими договорами, отримають додаткову угоду з ключовими вимогами нових стандартів, які їм доведеться прийняти.

Раніше "Коментарі" повідомляли про будівництво нової траси Київ-Кишинів.

Читайте також про закриття київського фунікулера до кінця літа.

Читайте также