В урядовому кварталі у Києві шукали вибухівку: подробиці (ФОТО)

Біля адміністративних будівель шукали підозрілі предмети

У Києві за участю вибухотехніків, спецпризначенців, працівників Печерського управління поліції та Управління державної охорони України шукали вибухівку в урядовому кварталі. Про навчання правоохоронців у центрі столиці розповіли у поліції Києва, передають "Коментарі".

За легендою навчань в урядовому кварталі виявили вибухонебезпечний предмет та підозрілу сумку. Алгоритм виявлення вибухонебезпечних предметів відпрацювали на прилеглій до Верховної Ради України території в максимально наближених до реальних умовах.

Одна із задач навчань полягала в оперативному реагуванні на підозрілу річ пішого наряду поліцейських, які охороняють урядовий квартал, зазначив заступник начальника управління вибухотехнічної служби Ігор Войцехівський. Він розповів, що правоохоронці також відпрацьовували другу легенду. Вона полягала в тому, що про підозрілу сумку біля адмінбудівлі повідомили на спецлінію поліції 102.

За словами Ігоря Войцехівського, в такому разі патрульні огороджують територію навколо підозрілого предмета. Вибухотехніки, аби запобігти вибуху, застосовують пристрій для радіоперешкод. Потім працюють кінолог зі службовою собакою. Після цього за допомогою рентгенографічного комплексу правоохоронці перевіряють вміст сумки. Якщо там знайдуть вибухівку, її переміщають у вибухозахисний контейнер для знищення, заступник начальника управління вибухотехнічної служби Ігор Войцехівський. Він звернувся до громадян з проханням реагувати на сумнівні предмети, телефонуючи до поліції.

Нагадаємо, підрозділи Міністерства внутрішніх справ напередодні святкування 30-річчя Незалежності України перейдуть на посилений режим роботи. Для забезпечення охорони порядку на базі Національної поліції створять міжвідомчий ситуаційний центр. З 16 серпня по всій Україні будуть нести чергування понад дві тисячі нарядів поліції. Лише у Києві у дні святкування Дня Незалежності України будуть задіяні понад десяти тисяч поліцейських і нацгвардійців.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися