У Києві посилять заходи безпеки: подробиці

Усі українські правоохоронці перейдуть на посилений режим роботи

Підрозділи Міністерства внутрішніх справ (МВС) напередодні святкування 30-річчя Незалежності України перейдуть на посилений режим роботи. Про це під час форуму "Україна 30" розповів міністр внутрішніх справ України Денис Монастирський, передає кореспондент порталу "Коментарі".

Для забезпечення охорони порядку на базі Національної поліції створять міжвідомчий ситуаційний центр. У ньому цілодобово координуватимуть свої дії співробітники поліції, Державної прикордонної служби, Державної служби з надзвичайних ситуацій, Державної міграційної служби та Національної гвардії.

"З 16 серпня по всій Україні будуть нести чергування понад дві тисячі нарядів поліції. Лише у Києві у дні святкування [Дня Незалежності України] будуть задіяні понад десяти тисяч поліцейських і нацгвардійців, які забезпечуватимуть безпеку", — розповів міністр внутрішніх справ України Денис Монастирський.

За його словами, усі працівники системи МВС будуть переведені на посилений режим роботи з 21 серпня. У дні святкування Дня Незалежності будуть задіяні підрозділи швидкого реагування, вибухотехніки, кінологи та додаткові оперативно-слідчі групи, додав очільник МВС України.

На урочисте святкування Дня Незалежності України у Києві очікують безпрецедентну кількість міжнародних гостей найвищого рівня. Це ускладнить київський трафік у ці дні кортежами, попередив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба.  

За тиждень до Дня Незалежності України привезуть оригінал Конституції Пилипа Орлика. Пам’ятку українського права, написану понад 300 років тому, з 16 серпня зможуть побачити всі українці у Софійському соборі.

В Україні 22 серпня будуть вшановувати учасників бойових дій на Донбасі. У цей день також відбудеться нова премія — "Національна легенда".

В День прапору України, 23 серпня, в географічному центрі країни буде зведено Монумент єдності. У цей день в усіх областях на центральних площах державний прапор України будуть підіймати в небо. Окрім того, 23 серпня у Києві відбудеться перший саміт "Кримської платформи".

Перший саміт перших леді та джентльменів і концерт легенд опери та балету також заплановані на 23 серпня, а готовність захищати незалежність України 24 серпня покаже великий військовий парад. Ще дві події заплановані на 24 серпня — це концерт італійського співака Андреа Бочеллі на НСК "Олімпійський" у Києві та салют. 

Нагадаємо, в центрі Києва три дні пройдуть масштабні фінальні репетиції військового параду до 30-річчя Дня Незалежності України. Підготовка до свята в центрі столиці триватиме три дні - 18, 20 і 22 серпня. У дні репетицій параду до Дня Незалежності роботодавців, офіси яких розміщені або прилягають до Майдану Незалежності, вулицях Хрещатик, Великій Васильківській і проспекту Перемоги, просять скоротити робочий день для працівників.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися