Владу Києва просять побудувати транспортну розв'язку та відновити парк біля метро "Лісова"

Активісти звернулися до столичної влади з петицією

У Києві потрібно відновити транспортну розв'язку, лісопаркову зону та парк "Кіото" біля станції метро "Лісова". З відповідною петицією кияни звернулися до Київської міської державної адміністрації (КМДА), передають "Коментарі".

Автор петиції зазначає, що декілька років тому до входу на станцію "Лісова" можна було під’їхати на громадському транспорті, або пройтись пішки через парк "Кіото", проте зараз вхід в метро загороджений триметровим металевим парканом. Окрім того, столичній владі дорікають, що транспортна розв’язка для громадського транспорту біля метро "Лісова" знищена, а її територія підпала під забудову чергового торгівельно-розважального центру.

Киянам та гостям столиці щоб потрапити на зупинку тролейбуса чи автобуса потрібно подолати чималу відстань через вузькі проходи, розбиті сходи та витоптані газони парку "Кіото", наголошує автор петиції. Особливо це важко для літніх людей, матусь з дитячими візочками та людей з особливими потребами.

Автор петиції стверджує, що Державна архітектурно-будівельна інспекція (ДАБІ) заборонила будівництво торгово-розважального центру біля станції метро "Лісова". Серед причин — відсутність необхідних дозвільних документів на будівництво та недосконалість проєкту, проте основна причина — ця територія не може бути виділена під будівництво, тому що Генеральний план Києва відводить її під зелені насадження.

У зв'язку з цим автор петиції вимагає від київської влади демонтувати паркан, що відкрити шлях до метро та громадського транспорту, облаштувати біля станції метро "Лісова" зелену зону із пішохідними доріжками та відновити зруйновану частину парку "Кіото". Серед вимог також — побудувати зручну транспортну розв’язку для громадського транспорту, який привозить пасажирів з Лісового масиву, з Троєщини, з Биківні та Броварів на станцію метро "Лісова".

Нагадаємо, на території ландшафтного заказника місцевого значення "Чернечий ліс", розташованого в Києво-Святошинському районі Київської області, вирубують дерева і почали незаконне будівництво котеджного містечка. Через це активісти та місцеві мешканці звернулися з петицією до президента України Володимира Зеленського з проханням захистити ліс від забудови. Автор петиції стверджує, що дві земельні ділянки, розташовані на північній стороні озера "Ходосівка" загальною площею понад 18 гектарів незаконно вивели з державної власності і віддали під будівництво. 



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Ніна

6 серпня 2021, 10:57

Все в нас робиться на благо для народу. Куди дивиться наша влада на цей безпорядок? Те що народу не зручно це нікого не цікавить, головне що керівництво міста отримало собі в кишені немалий прибуток. Народ терпелий, все витримає !

Марина

6 серпня 2021, 10:30

Оказывается, строительство запрещено! Так почему мы уже 2 года мучаемся, преодолевая лишние км, чтобы дойти до метро? Мерия, о чем вы думаете? Чем клепать велодорожки, приоритетнее восстановить подходы и подъезды к М.Лесная, это же очевидно!

Пётр

6 серпня 2021, 08:35

Хоть я и живу на Лесном массиве, но уже давно не бывал на метро Лесная, проще посмотреть по EasyWay движение 63 маршрута автобуса и пользоваться им. И когда уже на метро Лесная закончится строительство?

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися