У центрі Києва на чотири дні обмежать рух: подробиці

У столиці передбачені масштабні перекриття руху транспорту

У Києві під час репетиції параду військ передбачені масштабні перекриття руху транспорту 18, 20 та 22 серпня, а також у день святкування Незалежності України 24 серпня. Про це попередили у Департаменті транспортної інфраструктури КМДА, передають "Коментарі".

У дні репетиції військового параду 18, 20 та 22 серпня у Києві діятимуть наступні обмеження:

— із 15:30 до 18:00 буде обмежено рух транспорту на вулицях Академіка Туполєва, В’ячеслава Чорновола, Старовокзальній, Жилянській, Антоновича, а також на проспекті Перемоги.

— із 15:30 до 01:15 руху транспорту перекриють на вулицях Хрещатик, Великій Васильківській, Михайлівській, Михайла Грушевського, Петрівській Алеї, Набережно-Хрещатицькій, Парковій дорозі, Володимирському та Боричевому узвозах, а також на Набережному шосе.

— із 19:00 до 01:15 діятиме обмеження руху транспорту на вулицях Нижній Вал, В’ячеслава Чорновола, Глибочицькій, Жилянській, Антоновича, Старовокзальній, Глибочицькому проїзді та проспекті Перемоги.

У День Незалежності у Києві 24 серпня діятимуть наступні обмеження:

— із 06:00 до 08:00 обмеження руху транспорту діятимуть на вулицях Академіка Туполєва, В’ячеслава Чорновола, Жилянській, Старовокзальній, Антоновича, а також на проспектах Перемоги та Маршала Рибалка.

— із 06:00 до 12:00 рух транспорту буде перекрито на вулицях Великій Васильківській (від площі Либідської до вул. Хрещатик);

— з 06:00 до 16:00 на вулицях Хрещатик, Михайла Грушевського, Михайлівській, Володимирському узвозі, Петрівській Алеї та Парковій дорозі.

Окремо можливе перекриття руху транспорту із 22 до 24 серпня на Парковій дорозі. Це пов’язано із заходами за участю осіб, щодо яких здійснюється державна охорона.

Із 06:00 20 серпня до 24 серпня можливі обмеження на вулиці Михайла Грушевського. А із 06:00 23 серпня до закінчення заходів — на вулицях Володимирській, Богдана Хмельницького, Ярославів Вал, Миколи Лисенка та Малій Житомирській. Окрім того, під час репетицій військового параду 18, 20 та 22 серпня буде обмежено доступ до місць проведення артилерійського салюту на Трухановому острові.

Окрім того, за тиждень до Дня Незалежності України до Києва привезуть оригінал Конституції Пилипа Орлика. Пам’ятку українського права, написану понад 300 років тому, з 16 серпня зможуть побачити всі українці у Софійському соборі.

В Україні 22 серпня будуть вшановувати учасників бойових дій на Донбасі. У цей день також втручатиметься нова премія — "Національна легенда". В День прапору України, 23 серпня, в географічному центрі країни буде зведено Монумент єдності. У цей день в усіх областях на центральних площах державний прапор України будуть підіймати в небо. Окрім того, 23 серпня у Києві відбудеться перший саміт "Кримської платформи".

Перший саміт перших леді та джентльменів і концерт легенд опери та балету також заплановані на 23 серпня, а готовність захищати незалежність України 24 серпня покаже великий військовий парад. Ще дві події заплановані на 24 серпня — це концерт італійського співака Андреа Бочеллі на НСК "Олімпійський" у Києві та салют. 

Нагадаємо, в центрі Києва три дні пройдуть масштабні фінальні репетиції військового параду до 30-річчя Дня Незалежності України. Підготовка до свята в центрі столиці триватиме три дні - 18, 20 і 22 серпня. У дні репетицій параду до Дня Незалежності роботодавців, офіси яких розміщені або прилягають до Майдану Незалежності, вулицях Хрещатик, Великій Васильківській і проспекту Перемоги, просять скоротити робочий день для працівників.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися