Київські митники вилучили старовинні монети (ФОТО)

Найстарішій монеті — 400 років

На складі Київської митниці з поштового відправлення вилучили 30 старовинних монет, які під виглядом значків прямували з Маріуполя до Ізраїлю. Про це розповіли у пресслужбі столичної митниці, передають "Коментарі".

Монети, які вилучили з міжнародного поштового відправлення, 1621-1889 років виготовлення, зазначили у Київській митниці. Повідомляється, що найстаріша з вилучених монет — це "орт" Речі Посполитої 1621 року карбування. Цій монеті з зображенням короля Сігізмунда ІІІ 400 років. Її вага — 6,53 грамів.

Найдорожчою вилученою монетою виявився срібний рубль Російської імперії. Ця монета вагою у 20 грамів 1830 року карбування. Її виготовили за часів Миколи І. На "орлі" монети зображена шестикінечна зірка.

Серед інших старовинних монет, які вилучили київські митники:

— "орти" Речі Посполитої 1621-1622 років карбування;

— монети прибалтійських володінь Швеції з монограмами королеви Христини та короля Карла Х Густава, з гербами тодішньої Лівонії, 1641-1659 років карбування;

— мідні монети Російської імперії часів Петра І, Олександра І, Миколи І та Олександра ІІІ, 1704-1889 років карбування;

— австрійські крейцери з зображенням Франца ІІ 1800 року карбування.,

Усі вилучені монети мають історичну цінність. Це столичним митникам підтвердили експерти Національного музею історії України. Власника контрабанди історичних цінностей поки що не встановили. Старовинні монети вилучили на склад Київської митниці.

Раніше київські митники вилучили елітний спортивний автомобіль Lamborghini Aventador вартістю 600 тисяч євро та 260 кг бурштину. Елітний спорткар, який знаходився на території України нелегально, виявили під час перевірки електронної бази даних. Lamborghini ("Ламборджині") потрапив на територію України з Польщі ще у лютому 2020 року. Його власником виявився громадянин Ізраїлю. Через рік він мав виїхати на спорткарі з України або заплатити митний збір, проте не зробив цього. 



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Алексей

17 серпня 2021, 16:26

Юрий, согласно законодательству Украины, запрещены к вывозу за границу монеты старше 50 лет. Это означает, что даже копейки СССР 50-60-х годов уже представляют историческую ценность, даже при том, что им грош цена. Если у вас есть любимые старые монеты, никто вам не запрещает их возить, дарить, хранить, продавать или покупать. Но перемещать за пределы Украины нельзя. Даже почтой. Всё просвечивают на таможне и всё будет изъято. Плюс штраф заплатите с конфискацией.

Юрий

15 серпня 2021, 23:57

Немножко непонятно... Все монеты имеют историческую ценность. Есть частные коллекции... Что происходит? Нумизматы на таможне завелись, в чем прикол, может мне кто-то рассказать, если например у меня есть любимые монеты, которые я вожу с собой... Мне их государству нужно сдать, или как оно все происходит?

Олег

15 серпня 2021, 22:45

Размера

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися