Київські митники вилучили елітний спорткар та рекордну партію бурштину (ФОТО)

У Київській митниці розповіли подробиці

Київські митники вилучили елітний спортивний автомобіль Lamborghini Aventador вартістю 600 тисяч євро та 260 кг бурштину. Подробиці розповіли у пресслужбі Київської митниці, передають "Коментарі".

Елітний спорткар, який знаходився на території України нелегально, виявили під час перевірки електронної бази даних. Київські митники встановили, що Lamborghini ("Ламборджині") потрапив на територію України з Польщі ще у лютому 2020 року. Його власником виявився громадянин Ізраїлю. Через рік він мав виїхати на спорткарі з України або заплатити митний збір, проте не зробив цього.

На іноземця склали протокол про порушення митних правил, а автомобіль тимчасово вилучили. Суд ухвалив рішення за порушення митних правил України оштрафувати громадянина Ізраїлю на 170 тисяч гривень.

Окрім того, в аеропорті "Бориспіль" під час митного контролю вилучили 260 кг бурштину, який намагалися вивезти з України до Китаю під виглядом особистих речей. Митники перевіряли одне з експортних відправлень на 13 вантажних місць. У вантажі в усіх коробках знайшли необроблений та оброблений бурштин різного розміру, форми та кольору.

На порушника склали протокол про порушення митних правил, а бурштин вилучили до рішення суду. У Київській митниці додали, що це найбільша партія бурштину, який намагалися незаконно вивезти з України цього року.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Києві заблокували масштабний механізм вимагання грошей, який організували власники двох столичних кредитно-фінансових установ. Через незаконне оформлення онлайн-кредитів і від колекторів постраждали понад 60 тисяч людей. Організатори залучили до схеми понад 50 "телефонних колекторів". Найманці телефонували "боржникам", тиснули на людей психологічно й погрожували.

Нагадаємо, в одному з районів Києва викрили масштабну корупційну схему "Центру первинної медико-санітарної допомоги". У столиці керівники лікувального закладу роками крали гроші із заробітної плати медичного персоналу. За сім років учасники схеми привласнили понад 6,3 млн грн. До оборудки причетні головний лікар, три його заступники та бухгалтер медичної установи. Усім їм вже оголосили підозри. 




Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися