У Києві знизили тарифи на проїзд: подробиці

У Київській області приватні перевізники, які різко підняли тарифи на разовий проїзд у маршрутних таксі до столиці, домовилися з владою регіону про зниження плати. Про це повідомили у пресслужбі Київської обласної державної адміністрації.

Повідомляється, що влада регіону і приватні перевізники домовилися, що в 2021 році вартість проїзду не може збільшуватися не більше ніж на 15-18%. За словами голови Київської ОДА Василя Володіна, це є розумним компромісом між перевізниками та населенням.

Відомо, що тарифи знизили вже на дев'яти автобусних маршрутах, зокрема Вишневе-Київ, Боярка-Київ, Київ-Васильків, Криве Озеро-Київ, Ірпінь-Київ, Чабани-Київ, Петрівське-Київ, Крюковщина-Київ АС "Київ" і Крюковщина-Київ АС "Південна".

Нагадаємо, що столична влада кардинально змінила правила проїзду в маршрутних таксі. Переможці конкурсу на перевезення пасажирів на міських маршрутках отримали новий договір, який є найбільш детальним із тих, що були до цього дня.

У новому договорі прописані конкретні вимоги, як, наприклад, кондиціонер, що обов'язково повинен працювати. Температура в салоні автобуса повинна становити не більше 22 градусів влітку і не менше 15 градусів взимку.

Водіїв зобов'яжуть одягти уніформу, навчать надавати першу медичну допомогу, допомогу людям на візках. Спілкування з пасажирами буде тільки державною мовою, а "блатних" пісень і різних постерів не буде.

Перевізники, що працюють за старими договорами, отримають додаткову угоду з ключовими вимогами нових стандартів, які їм доведеться прийняти.

Раніше "Коментарі" повідомляли про будівництво нової траси Київ-Кишинів.

Читайте також про закриття київського фунікулера до кінця літа.

Читайте также