У Києві на Арсенальній змінять рух транспорту: подробиці

У центрі української столиці на Арсенальній площі облаштують наземний пішохідний перехід і новий світлофорний об'єкт. Про це на своєму Telegram-каналі повідомив заступник голови Київської міської державної адміністрації Костянтин Усов.

За його словами, влада визначила переможця тендеру на розробку проєкту світлофорного об'єкта біля станції метро "Арсенальна". Проєкт також передбачає облаштування наземного пішохідного переходу на перехресті вулиць Грушевського і Московської, який буде відповідати вимогам відкритості.

Він зазначив, що новий перехід матиме систему звукового оповіщення людей зі слабким зором, тактильну плитку і знижений бортовий камінь. Також проєкт передбачатиме велосипедну інфраструктуру і встановлення велосипедних світлофорів. Підрядник повинен розробити проєкт до початку грудня 2021 року.

Нагадаємо, що столична влада кардинально змінила правила проїзду в маршрутних таксі. Переможці конкурсу на перевезення пасажирів на міських маршрутках отримали новий договір, який є найбільш детальним із тих, що були досі.

У новому договорі прописані конкретні вимоги, як, наприклад, кондиціонер, що обов'язково повинен працювати. Температура в салоні автобуса повинна становити не більше 22 градусів влітку і не менше 15 градусів взимку.

Водіїв зобов'яжуть одягти уніформу, навчать надавати першу медичну допомогу, допомогу людям на візках. Спілкування з пасажирами буде тільки державною мовою, а "блатних" пісень і різних постерів не буде.

Перевізники, що працюють за старими договорами, отримають додаткову угоду з ключовими вимогами нових стандартів, які їм доведеться прийняти.

Раніше "Коментарі" повідомляли про будівництво нової траси Київ-Кишинів.

Читайте також про закриття київського фунікулера до кінця літа.

Джерело: https://t.me/usov_ua/96


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися