Київські митники вилучили насіння коноплі на мільйони гривень (ФОТО)

Сортовий канабіс намагалися переслати з України за кордон

Працівники Київської митниці вилучили велику партію насіння сортової коноплі, яку намагалися поштою переслати в кілька країн світу. Про це розповіли у відомстві, передають "Коментарі".

У столичній митниці повідомили, що вперше фіксують спробу вислати насіння наркотичних рослин з України за кордон. Партію насіння сортової коноплі у 15 міжнародних відправленнях намагався розіслати світом мешканець Волині.

За документами у посилках за кордон були вказані перехідники до аудіо- та відеотехніки. Натомість київські митники вилучили 18 тисяч насінин сортового канабісу. Українець намагався переслати їх до США, Росії, Казахстану та інших країн. Близько сотні пакунків містили підписи сортів канабісу. Найбільша партія насіння коноплі мала відправитись до Каліфорнії.

Експерти встановили, що у складі всього насіння виявлено тетрагідроканнабінол. Це особливо небезпечна та заборонена в Україні психотропна речовина. Вартість партії вилученого насіння канабісу оцінили у три мільйони гривень. 

Цього тижня в міжнародному аеропорту "Київ" (Жуляни) виявили незаконне перевезення партії дорогоцінних годинників. Під час перевірки прикордонники та митники знайшли в іноземця 16 швейцарських годинників марки "Ролекс". До України елітні аксесуари привіз громадянин США. Вартість партії швейцарських годинників марки "Ролекс" оцінили у понад 100 тисяч євро. Прикордонники та митники припускають, що американець перевозив годинники з метою продажу в Україні.

Раніше на складі Київської митниці з поштового відправлення вилучили 30 старовинних монет, які під виглядом значків прямували з Маріуполя до Ізраїлю. Вилучені монети 1621-1889 років виготовлення. Найстаріша з них — це "орт" Речі Посполитої 1621 року карбування. Цій монеті із зображенням короля Сігізмунда III - 400 років. Найдорожчою вилученою монетою виявився срібний рубль Російської імперії. Ця монета вагою у 20 грамів 1830 року карбування. Її виготовили за часів Миколи I. На "орлі" монети зображена шестикінечна зірка.

Нагадаємо, київські митники вилучили елітний спортивний автомобіль Lamborghini Aventador вартістю 600 тисяч євро та 260 кг бурштину. Елітний спорткар, який знаходився на території України нелегально, виявили під час перевірки електронної бази даних. Lamborghini ("Ламборгіні") потрапив на територію України з Польщі ще у лютому 2020 року. Його власником виявився громадянин Ізраїлю. Через рік він мав виїхати на спорткарі з України або заплатити митний збір, проте не зробив цього.  

Читайте також, як у міжнародному аеропорту "Бориспіль" вилучили партію елітних смартфонів iPhone.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися