Між вокзалом і Троєщиною: в Києві хочуть побудувати 18 станцій метро за п'ять років

У Києві планують зведення 18 нових станцій метрополітену, які з'єднають Троєщину і центральний залізничний вокзал. Про це повідомили в прес-службі Київської міської державної адміністрації.

Заступник глави КМДА Микола Поворозник заявив, що після відкриття автомобільного руху на Подільсько-Воскресенському мосту в кінці 2021 року розпочнеться активна фаза робіт з будівництва нової гілки метро на Троєщину. Чиновник заявив, що частина коштів на будівництво є в бюджеті, а іншу частину можуть надати європейські банки у вигляді кредитів.

Також він зазначив, що будівництва даної гілки метро чекають не тільки жителі Троєщини, а й люди, які проживають в Солом'янському районі, в якому є тільки станція метро "Вокзальна". Поворозник сказав, що можна поєднати станцію "Вокзальна" з "Лук'янівській", а "Лук'янівську" зі станцією "Тараса Шевченка", то це дозволить зробити ще одну можливість пересадки.

Чиновник підкреслив, що на будівництво нових 18 станцій метро потрібно 2,3 мільярда доларів, а побудувати їх можна за п'ять років активного зведення.

Нагадаємо, що голова столиці Віталій Кличко заявив, що звільнить свого профільного заступника з питань транспорту Олександра Густелева, якщо до кінця року не буде відкрито автомобільне сполучення на Подільсько-Воскресенському мосту.

За його словами, якщо Подільсько-Воскресенський міст не буде введений в експлуатацію вчасно, як це було обіцяно, то людина, яка несе на собі відповідальність, буде звільнений.

Він зазначив, що говорив про це зі своїм профільним заступником Олександром Густелевим, і заявив, що людина повинна контролювати процеси, щоб потім не виявлялися причини, чому щось не можна зробити вчасно. Кличко сказав, що якщо бруківці перехід не буде зданий і автосполучення не заміните його новим в експлуатацію, то будуть відповідні кадрові висновки.

Раніше "Коментарі" повідомляли про будівництво нової траси Київ-Кишинів.

Читайте також про закриття київського фунікулера до кінця літа.

Читайте также