Скільки в Київській області коштує зібрати дитину до школи: ціни на канцтовари (ВІДЕО)

Цього року ціни на шкільне приладдя виросли на 30-40%

Збори дитини до нового навчального року з кожним роком стають все дорожче. Журналісти міста Ірпінь, що в Київській області, спільно з городянкою вирішили перевірити, у скільки зараз обійдеться шкільне приладдя і скільки за підсумком доведеться заплатити за все необхідне.

Зайшовши в один з магазинів, місцева жителька вирішила перевірити ціни на канцтовари. Так, пачка зошитів в клітинку з 25 штук (12 аркушів) обійдеться в 3,50 за 1 штуку. Набір пензликів для малювання з п'яти штук продається за 35 гривень. Відповідний для дитини четвертого класу шкільний портфель городянка знайшла за 1250 гривень.

Продавці магазину канцелярії відзначають, що у 2021 році ціни на канцтовари зросли приблизно на 30-40 відсотків. Причиною тому послужив надто довгий карантин.

Щоб перевірити ціни на елементи шкільного одягу, журналісти разом з мешканкою міста Ірпінь вирушили на ринок. Там, до речі, теж відзначають, що ціни на речі значно зросли. Якщо минулого року туфлі обійшлися б в 350 гривень, то тепер вони будуть коштувати 550 грн. Підвищення вартості стосується та інші речей.

Журналісти підсумували та назвали ціни на "шкільний кошик" в цьому році. Так, вартість рюкзака - від 300 до 2000 гривень. Зошити - від 2 до 60 грн (в залежності від кількості листів і обкладинки). Ціни на пенали стартують від 20 грн. Фломастери обійдуться від 25 грн до 100 (в залежності від кількості). Шкільна форма вийде за ціною до 1500 грн. Взуття - від 250 до 600 грн.


Нагадаємо, раніше сайт "Коментарі. Київ" інформував читачів про те, що в Київській області подешевшали ліки. Детальніше про це читайте в нашому матеріалі.

Також видання повідомляло про те, що в Київській області за місяць подорожчали харчові продукти. У Держстаті назвали нові ціни на їжу. Детальніше про це читайте в матеріалі на нашому сайті.




Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися