У Київській області подешевшали ліки: названі нові ціни

За місяць вартість препаратів трохи змінилася

У Київській області відбулася зміна цін на ліки. Деякі позиції стали доступнішими, а деякі незначно підвищилися в ціні. Про це повідомляється на сайті Держстату.

За даними джерела, в період з червня по липень 2021 року подешевшали імпортні антибіотики. Пачка із десяти капсул в середньому по області обійдеться в 119,90 грн. Варто відзначити, що за останні кілька місяць ціни на цей препарат падають.

Також за місяць впали в ціні імпортні жарознижувальні та знеболювальні препарати. Середня вартість по області становить 14,99 грн за саше. Якщо говорити про вітчизняні знеболювальні та жарознижувальні, то на них ціна незначно підвищилася. Зараз пакетик ліків обійдеться приблизно у 10,26 грн.

Імпортні судинорозширювальні засоби за місяць стали дорожчими трохи більше ніж на 10 копійок. Сьогоднішня їх середня ціна по області становить 58,58 грн за пачку з десяти таблеток/капсул. Судинорозширювальні засоби вітчизняного виробництва подорожчали на 20 копійок за пачку. Оновлена ціна - 12,85 грн.

До слова з червня по липень значно впали ціни на стоматологічні послуги в Київській області. Якщо в перший місяць літа середня вартість послуг становила 667,87 грн, то вже в липні склала 633,96 грн.

Нагадаємо, раніше сайт "Коментарі. Київ" повідомляв про те, що в Київській області подорожчали харчові продукти. Деякі позиції зростання цін практично не торкнулося, а ось на інших воно виявилося дуже помітним. Детальніше про це читайте в нашому матеріалі.

Також видання інформувало читачів про те, що в Київській області за місяць подорожчали сигарети. У Держстаті озвучили нові ціни на тютюнові вироби. Детальніше про це читайте в матеріалі на нашому сайті.


Джерело: http://www.ukrstat.gov.ua/


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися