У Київській області подорожчали сигарети: скільки тепер коштує пачка

За місяць ціни піднялися незначно

У період з червня по липень 2021 року в Київській області підскочили ціни на тютюнові вироби. Про це повідомляється на сайті Держстату.

За інформацією джерела, за місяць пачка сигарет з фільтром вітчизняних марок (20 штук) стала дорожче на 8 копійок. Нова ціна становить 49,20 грн. У грудні минулого року пачка сигарет із фільтром обійшлася б в 44,38 грн.

Також подорожчали сигарети з фільтром медіум класу. У червні їх вартість в середньому по Київській області становила 54,70 грн за пачку з 20 штук, а в липні ціна піднялася до 55,07 грн.

Тютюнові вироби з фільтром преміумкласу стали дорожче за місяць на 36 копійок. Тепер пачка таких сигарет обійдеться покупцеві в 62,51 грн. З грудня 2020 року цей товар подорожчав на 3,65 грн.

Найбільше зросли в ціні сигарети без фільтра. За даними статистики, зараз їх вартість в середньому по області становить 46 гривень, що на 1,48 більше, ніж в червні поточного року. Якщо порівняти з груднем 2020 го, то вартість цих сигарет зросла на 5,11 грн за пачку з 20 штук.

До слова, в столиці пачка сигарет вітчизняних марок обійдеться в 47,87 грн, тютюнові вироби з фільтром медіум класу - в 57,48 грн, сигарети з фільтром преміумкласу коштуватимуть в середньому 62,48 грн, а сигарети без фільтра - 43, 24 грн.

Нагадаємо, раніше сайт "Коментарі. Київ" повідомляв читачам про те, що в Київській області за місяць підняли ціни на деякі харчові продукти. Окремі позиції навпаки в липні стали значно дешевше. Детальніше про це читайте в нашому матеріалі.

Також видання повідомляло про те, що в Київській області виявили небезпечний польський сир, який містить речовину, яка не перетравлює людський шлунок. Детальніше про це читайте в матеріалі на нашому сайті.


Джерело: http://www.ukrstat.gov.ua/


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися