У Києві відкрили оновлену станцію швидкісного трамвая (ФОТО)

Як виглядає зупинка громадського транспорту показали у мерії столиці

У Києві запрацювала відремонтована станція Борщагівської лінії швидкісного трамвая "Вулиця Зодчих". Як вона виглядає та що змінилося після ремонту розповів заступник голови Київської міської державної адміністрації (КМДА) Олександр Густєлєв, передають "Коментарі".

За словами заступника мера столиці Олександра Густєлєва, на станції "Вулиця Зодчих" Борщагівської лінії швидкісного трамвая, окрім реконструкції, збудували пішохідну доріжку. Вона з’єднує цю станцію зі станцією "Бульвар Кольцова". Столичні комунальники також провели благоустрій території, встановили пандуси та облаштували окремий вхід до турнікетів на станції "Вулиця Зодчих", зазначив Густєлєв.

Оновлена станція вже приймає пасажирів. Її також обладнали сучасною системою навігації. Тут влаштували інтерактивний пішохідний перехід через трамвайні колії. Він реагує на наближення трамваю світловими сигналами. Це допомагає зорієнтуватися пасажиру, коли наближається трамвайний потяг, додали у столичній мерії.

Пасажири швидкісного трамвая, окрім оплати картою "Київ Цифровий", мають змогу розраховуватися за проїзд банківськими картками або гаджетами з функцією безконтактної оплати на спеціальних турнікетах. Вартість проїзду залишили незмінною. у мерії Києва також пообіцяли, що продовжать оновлювати рухомий склад громадського транспорту.

Нагадаємо, мер Києва Віталій Кличко перевірив будівництво Подільського мосту та розповів, де зараз тривають роботи. Він повідомив, що триває демонтаж надводної частини тимчасових опор. Ці роботи планують завершити до кінця серпня, а паралельно демонтують й підводні частини Подільського мосту. Окрім того, будівельники монтують шумозахисний бар’єр естакади на Рибальському півострові та лівоповоротного з’їзду на вулицю Набережно-Рибальську. Підрядники також готуються до будівництва дороги на перетині вулиці Бальзака та проспекту імені Шухевича — від транспортної розв'язки до Подільського мостового переходу.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Києві на мосту імені Є. О. Патона планують виконати масштабні відновлювальні роботи, проте початок реконструкції відкладено через проблеми з розробкою проєктно-кошторисної документації. За даними столичної мерії, комунальна корпорація "Київавтодор" двічі намагалася закупити розробку проєктно-кошторисної документації із реставрації мосту Патона, але результати тендерів двічі відхиляв Антимонопольний комітет України.

Читайте також, як будують Подільський міст на Русанівських садах і дивіться відео усієї споруди, зняте з висоти пташиного польоту.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися