Кличко показав, як будують Подільський міст (ВІДЕО)

Мер столиці перевірив, як тривають роботи з будівництва

У Києві тривають роботи з будівництва Подільсько-Воскресенського мостового переходу. Про хід будівельних робіт розповів мер столиці Віталій Кличко.

За словами голови Київської міської державної адміністрації Віталія Кличка, на нижньому ярусі Подільського мосту зараз триває будівництво станцій метро. Будівельні роботи ведуться на лівому березі Києва на Русанівських садах. Саме тут метро "піде" під землю, зазначив мер столиці.

Подільсько-Воскресенський мостовий перехід з’єднає лівий та правий береги Києва автомобільним сполученням та метро. Спочатку на мосту планують відкрити в кінці цього року рух автомобілів, потім роботи з будівництва метро на Троєщину триватимуть.

На Подільському мосту вже завершили натяжіння вантів аркового мосту через річку Дніпро, а прогонова будова зараз знаходиться у проєктній стадії, повідомив Кличко. Мер столиці додав, що демонтаж надводної частини тимчасових опор мосту планують завершити до кінця серпня, а паралельно демонтують й підводні частини. Окрім того, також монтують шумозахисний бар’єр естакади на Рибальському півострові та лівоповоротного з’їзду на вулицю Набережно-Рибальську. Також розпочаті підготовчі роботи з будівництва дороги від транспортної розв'язки на перетині вулиці Бальзака та проспекту імені Шухевича до Подільського мостового переходу.

У 2021 році на будівництво Подільського мосту виділили майже 1,8 мільярда гривень. Мер Києва Віталій Кличко заявив, що звільнить свого профільного заступника з питань транспорту Олександра Густєлєва, якщо до кінця року не буде відкрито автомобільне сполучення на Подільсько-Воскресенському мосту.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Києві на мосту імені Є. О. Патона планують виконати масштабні відновлювальні роботи, проте початок реконструкції відкладено через проблеми з розробкою проєктно-кошторисної документації. За даними столичної мерії, комунальна корпорація "Київавтодор" двічі намагалася закупити розробку проєктно-кошторисної документації із реставрації мосту Патона, але результати тендерів двічі відхиляв Антимонопольний комітет України.

Читайте також, як будують Подільський міст на Русанівських садах та дивіться відео усієї споруди, зняте з висоти пташиного польоту.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Aleksandr

22 серпня 2021, 09:42

Снимок сделан с далека.Все понятно,значит не скоро!!!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися