Нові правила пільгового проїзду набирають чинності з 1 липня

З 1 липня змінюються правила надання пільг для іногородніх пасажирів

Пільговий проїзд у столичному громадському транспорті буде надаватися з 1 липня за новими правилами. Згідно з нововведеннями, пасажирам, які мають право на пільговий проїзд, але не зареєстрованим в Києві доведеться зберігати квитки і отримувати компенсацію за проїзд за місцем реєстрації. Для цього потрібно звернутися в органи соціального захисту. Про це повідомила прес-служба КП "Київпастранс".

“Проїзд пільгових категорій громадян, які не зареєстровані в Києві, але мають право пільгового проїзду міським громадським транспортом, буде здійснюватися на загальних підставах. За умови реєстрації електронного квитка. Відшкодування витрат на проїзд будуть здійснювати органи соціального захисту населення за місцем реєстрації людини", – повідомив мер столиці Віталій Кличко.

Наголошується, що подібні заходи є вимушеними, оскільки столичні перевізники не отримують компенсацію за проїзд іногородніх пільговиків. Зареєстровані мешканці столиці, що мають право на пільги, і надалі будуть отримувати їх по картці киянина.

Як повідомляв портал "Коментарі", прем'єр-міністр України Денис Шмигаль заявив, що Кабмін планує збільшити штрафи за відсутність масок в громадських місцях і в транспорті. Також можуть зрости штрафи для власників закладів громадського харчування та працівників транспорту, які під час роботи не будуть користуватися масками.

Джерело: https://kpt.kyiv.ua/news/


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися