У Києві введуть нові правила для самокатів, моноколіс і гіроскутерiв: подробиці

Центральна влада планує на законодавчому рівні врегулювати питання користування моноколесами, електросамокатами та гіроскутерами, які сьогодні не є учасниками дорожнього руху. Про це повідомляє видання "Економічна правда".

В уряді розробили тимчасовий порядок користування мікротранспортом, згідно з яким у законодавстві з'явиться поняття "персонального електротранспорту" та визначення обов'язків його користувачів. Таким транспортом будуть рахувати ті, які обладнані електродвигуном, одним, двома або трьома колесами, без сидіння і призначені для руху однієї людини.

Маса транспорту не повинна перевищувати 20 кг, а потужність двигуна - 1 кВт. Такий транспорт не підлягатиме обов'язковій державній реєстрації за умови відповідності характеристикам. Користувачі зобов'язуються не перевищувати допустиму масу та виконувати ПДР, зокрема не сідати на транспорт п'яними. Також забороняється рухатися по зустрічній смузі, перевозити пасажирів і користуватися мобільними під час руху.

Користувачі мікротранспорту не повинні створювати перешкод для пішоходів і віддавати їм перевагу у русі. Залишати транспорт можна в місцях для паркування велосипедів, якщо для пішоходів залишається понад два метри для проходу, а також в інших місцях, якщо це не створює перешкод для пішоходів. На автомобільних парковках, проїжджій частині, під мостами, у парках, на території історичних пам'яток такий транспорт залишати забороняється.

Варто зазначити, що у нових правилах не йдеться про будь-яке покарання за недотримання правил.

Раніше "Коментарі" повідомляли про те, що траса Київ-Одеса більше непридатна для експлуатації.

Читайте також про можливе подорожчання проїзду в київському метро.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Геннадий

30 серпня 2021, 10:00

Очередная бредятина. Ничего такого и близко не будет.

Александр

28 серпня 2021, 15:13

Юрий, и на кой пёс они на дорогах??! Разве мало скутеристов и велосипедистов под фуры лезут???.. надо ещё и этих балбесов добавить?!!!

Виталий

28 серпня 2021, 13:22

И обязательное страхование этого микротранспорта.

Юрий

28 серпня 2021, 12:13

О чём вообще статья? Електросамокаты это транспортное средство, точка! Они должны ездить исключительно или по велодорожкам ( до 1 кв) или по дорогам общего пользования. Но ни как не по тротуарам, создавая опасности для пешеходов да и самих самокатчиков. Я уже не говорю о том, что ежедневно в Киеве травмируется около 70 таких красавцев.

Алексей

27 серпня 2021, 22:00

Короче, очередной пук в воду. Поговорили и забыли

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися