У Києві віддали під забудову історичну будівлю на Подолі (Фото)

Депутати Київської міської ради віддали під реконструкцію садибу кінця XIX століття на вулиці Борисоглібська, 15А в Подільському районі столиці. На цьому місці побудують багатофункціональний торгово-офісний центр. Про це на своїй сторінці в Facebook повідомив активіст Дмитро Перов.

За його словами, історичну садибу вже обнесли будівельною сіткою. Така ж процедура була навколо садиби Барбала, яку знесли недавно на вулиці Обсерваторія. Ділянка на п'ять років передали Валентині Даргель для реконструкції та експлуатації будинку під офісні приміщення.

Даний будинок був побудований в 1899 році за проектом київського архітектора Миколи Гардіна. Згідно з наказом Мінкульту від 2010 року будинок є пам'яткою архітектури і містобудування.

Нагадаємо, що н а Либідської площі української столиці в провулку Лужевского, 3 зносять будинок, якому в цьому році виповнилося 83 роки. Це найстаріша будова на площі.

Активісти викликали поліцію, проте будівельники "просто послали поліцейських під три чорти". Будинок демонтують незаконно, а будівельний паркан встановлений без картки на порушення благоустрою.

Краєзнавець Семен Широчин заявив, що він чув про плани демонтувати будівлю давно, однак йому намагалися довести, що будівництво реставруватимуть, а не зносити.

Раніше "Коментарі" повідомляли, що траса Київ-Одеса більше непридатна для експлуатації.

Читайте також про можливе подорожчання проїзду в київському метро.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Марк

31 серпня 2021, 12:53

Понаїхавщиє кияни у першому коліні знищують місто! Ця як раз в пику Меру Віталію! За кожним безладом харя зебобіка

Михаил

31 серпня 2021, 12:46

ДОКОЛЕ ЭТА СВОЛОТА ВО ГЛАВЕ С МЕРОМ БУДЕТ УНИЧТОЖАТЬ К И Е В ? ! ? ! ? !

Володимир

31 серпня 2021, 12:42

Охрініли зовсім

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися