У Києві підприємство роками забруднювало повітря, що впливало на здоров’я людей

Бізнесмени грубо ігнорували вимоги дозвільних документів у сфері охорони навколишнього природного середовища

У Києві виробниче підприємство роками забруднювало повітря шкідливими для здоров’я людей речовинами. Про це повідомляє пресслужба столичної прокуратури, передають "Коментарі".

Слідство встановило, що у Дніпровському районі Києва керівництво підприємства, яке виробляє фанеру та дерев’яні плити, грубо ігнорувало вимоги дозвільних документів у сфері охорони природного середовища та приписи контролюючих органів.

За даними столичної прокуратури, протягом 2016-2018 років бізнесмени допускали наднормативні викиди небезпечних забруднюючих речовин в повітря. Зокрема, в зоні житлової забудови в районі Соцміста концентрація забруднюючих речовин у шість разів перевищувала норми.

Експертизи довели, що перевищення забруднюючих речовин призводили до погіршення стану повітря та негативно впливали на здоров’я мешканців Дніпровського району Києва. Посадовцю, який відповідав за дотримання і виконання природоохоронного законодавства України на підприємстві, повідомлено про підозру за ч. 1 ст. 241 Кримінального кодексу України. Йому загрожує три роки обмеження волі з позбавленням права обіймати певні посади на такий же термін. Слідство триває, додали в столичній прокуратурі.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Печерському районі Києва тони фекалій зливаються у Дніпро через прорив труби на бульварі Лесі Українки. Кияни зазначали, що в районі бульвару Лесі Українки сталася аварія на каналізації, тож щомиті тони нечистот потрапляли в річки Дніпро та Либідь через дощовий колектор.

Окрім того, мешканці столиці активно коментують заяву комунального підприємства "Київводоканал" про те, що вода з-під крана, яка подається в будинки киян, корисніша, ніж пляшкова.  



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися