Які заборони з 1 вересня будуть діяти в школах Києва

Сьогодні, 1 вересня, починається новий навчальний рік і в школах Києва набирає чинності ряд заборон, необхідних для контролю ситуації із захворюваністю на коронавірусну інфекцію. Які будуть обмеження?

За інформацією КМДА, заборони поділені на кілька рівнів і стосуються всіх навчальних закладів міста.

"Зелений" рівень епіднебезпеки містить заборону на проведення масових заходів без захисних масок, масове перебування батьків у школах, дитсадках і т. д, а також заборона на вхід до навчального закладу осіб, які не є учасниками освітнього процесу, без документа про вакцинацію або негативного результату СOVID-тесту.

При "жовтому" і "помаранчевому" рівні забороняється відвідувати школи / дитсадки / ВНЗ й влаштовувати масові заходи, якщо у понад 20% персоналу немає документів про проведення повного курсу вакцинації. Також відвідування навчальних закладів забороняється учням і студентам, якщо на самоізоляції через контакт з хворим на коронавірус є близько 50% персоналу або учнів. Особам, які не належать до освітнього процесу, не можна відвідувати навчальні заклади, а також забороняється масове перебування батьків у школах / дитсадках.

Плюс до всього, заборона стосується індивідуального відвідування закладів батьками без документа про повний курс вакцинації або негативного тесту на СOVID-19 (дійсний 72 години);

У КМДА відзначають, що освітній процес буде переведений на змішаний формат (дистанційно і в навчальному закладі), якщо кількість учнів / студентів перевищує проектну потужність закладу.

При "червоному" рівні епіднебезпеки забороняється відвідувати навчальні заклади, незалежно від форм власності. Винятком стають тільки дитсадки, спеціальні навчальні заклади 1-4 класи шкіл, а також учні / студенти, які беруть участь в атестації, і учасники заходів з оцінки якості освіти при наявності більш ніж у 80% персоналу закладу документа про проходження повного курсу вакцинації.

Раніше видання "Коментарі. Київ "повідомляло, скільки в Київській області коштує зібрати дитину в школу.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися