Чи потрібна парасолька: якою буде погода в Києві 1 вересня

У перший осінній місяць в столиці України прогнозує невелике похолодання, дощ і зниження температури повітря очікується в другій половині дня. Такими метеорологічними даними поділилася синоптик Укргідрометцентру Наталія Птуха.

Експерт зазначила, що 1 вересня в Києві вдень стовпчики термометра піднімуться до +20-22 градусів, але ближче до вечора наблизиться фронт з дощами й невеликим похолоданням, тому варто взяти з собою парасольку і тепло одягнутися, бо температура впаде до +13 градусів. Вітер протягом дня буде кілька разів змінювати свій напрямок, але його швидкість складе 1,6 - 2,1 м / с.

У Київській області погода також буде похмурою, у Фастові, Вишневому, Ірпені, Кагарлику очікуються невеликі дощі.

Синоптик також зазначила, що дощі пройдуть в північних і центральних областях країни, оскільки над ними "завис" висотний циклон. Але потім відбудеться перебудова, і повітряні потоки зміняться.

Нагадаємо, що днями в столиці України пройшла сильна гроза зі шквальним вітром, який повалив сотні дерев. Після негоди працівники муніципальної служби боролися з її наслідками, зокрема розчищали дороги та контактні мережі електротранспорту, щоб нормалізувати рух автомобільного транспорту. Гроза також стала  причиною підтоплення двох підземних станцій київського метрополітену.

Раніше видання "Коментарі. Київ" повідомляло, що перший день осені почався в Києві з великих пробок. Вранці було ускладнено рух в більшості районів міста, "стояти" проспекти Миколи Бажана, Броварський, Перемоги та Валерія Лобановського.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися