Де в Києві найбрудніше повітря: названо райони

Експерти кажуть, що зміна погодних умов в Києві найближчими днями буде сприяти накопиченню шкідливих речовин в приземному шарі атмосфери. У кількох районах столиці шкідливі домішки в повітрі перевищують допустиму норму. Де саме?

Згідно з даними Центральної геофізичної обсерваторії ім. Бориса Срезневського, найбільш забруднене повітря, за результатами взятих проб за минулий тиждень, зафіксований в районі проспекту Перемоги й на Гідропарку, там у 1,2 раза перевищено оксид вуглецю (безбарвного отруйного газу, який виділяється при згорянні бензину або деревини).

А ось діоксид азоту — небезпечний антропогенний газ, який також виробляється при спалюванні палива, перевищив допустиму норму на площах Перемоги, Бессарабської й вулиці Каунаській (в 5,1-7,2 раза) і на проспекті Перемоги, вулиці Семена Скляренка, бульварі Лесі Українки в 4,2-4,7 раза.

Формальдегід — безбарвний газ, який виділяється багатьма будівельними матеріалами та предметами побуту був перевищений в більш ніж 3,0 рази в районі Бессарабської й Деміївської площі, а також на проспекті Перемоги, вулицях Семена Скляренка, Каунаській, Олександра Довженка.

Експерти кажуть, що в порівнянні з показниками минулого тижня, рівень забрудненості повітря в столиці трохи знизився.

Раніше видання "Коментарі. Київ" повідомляло, що в столиці України виробниче підприємство роками забруднювало повітря шкідливими для здоров'я людей речовинами й домішками. Бізнесмени грубо ігнорували вимоги дозвільних документів у сфері охорони навколишнього природного середовища.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися