В аеропорту "Бориспіль" посилили охорону: що відомо

Причину посилених заходів безпеки назвали у поліції

В міжнародному аеропорту "Бориспіль" посилили охорону через прибуття в Україну паломників-хасидів. Про це повідомили у Національній поліції України в Київській області, передають "Коментарі".

Охороняти порядок та безпеку громадян в міжнародному аеропорту "Бориспіль" будуть понад 120 правоохоронців. Під час прильоту паломників-хасидів поліцейські проводять посилені заходи безпеки, до яких залучені низка підрозділів, зокрема понад пів сотні військових. Координує дії правоохоронців Ситуаційний центр, який відкрили в аеропорту "Бориспіль".

Громадяни Ізраїлю та інших іноземних держав щороку прибувають в Україну на святкування юдейського Нового року в Умані. За юдейським календарем цього року свято Рош га-Шана розпочнеться ввечері 6 вересня та триватиме до вечора 8 вересня.

Заходи безпеки також посилили й в Умані. Тут в місцях проживання та паломництва хасидів за порядком стежитимуть понад півсотні патрульних поліції. В Об'єднаній єврейській громаді України прогнозують, що на свято Рош га-Шана цього року прибудуть в Умань близько 30 тисяч хасидів. Місцева влада Умані з 1 вересня вже частково обмежила рух транспорту у місцях масового паломництва хасидів та до 11 вересня деякі вулиці стали пішохідною зоною.

Торік через пандемію коронавіруса учасники міжвідомчої наради в Міністерстві закордонних справ України прийшли до спільної думки, що прибуття десятків тисяч паломників-хасидів в Умань Черкаської області для святкування Рош га-Шана у традиційному форматі є неможливим. Таке рішення ухвалили з огляду на епідеміологічну ситуацію в Ізраїлі, який знаходився в "червоній зоні" за показниками захворюваності на коронавірус.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися