Кияни вимагають дозволити перевозити собак у метро

У київській підземці існують правила, які не дозволяють перевозити собак без спеціальних кліток, винятком є лише тварини-поводирі. І багато киян вважають це досить незручним.

На сайті Київради з'явилася електронна петиція, автором якої є Олена Чекушіна. Вона просить владу дозволити перевозити собак в метрополітені за умови виконання усіх правил безпеки та гігієни.

Автор підкреслила, що подібна заборона створює незручності для людей, у яких немає особистого транспорту, а єдиний зручний маршрут забезпечує метро, але в нього з собаками потрапити неможливо.

Петиція була зареєстрована на сайті 18 серпня і вже зібрала 500 підписів. Але, щоб депутати й чиновники взяли її на розгляд, потрібно зібрати 6 тисяч голосів.

Сайт "Сегодня" поцікавився, що про це думають у столичній підземці. Заступник начальника Київського метрополітену Наталія Макорог підкреслила, що метрополітен працює за правилами, встановленими Київрадою і там передбачено перевезення тварин тільки в клітках і переносках.

Фахівці зазначають, що з твариною в метро може статися неприємність, наприклад, травма на ескалаторі або собака може впасти на рейки. А ще є ймовірність, що через сильний шум тварина може злякатися і стати неконтрольованою.

Раніше видання "Коментарі. Київ" повідомляло, що у військовому параді в Києві на День Незалежності України в перші взяли участь українські прикордонники з собаками. Всі чотирилапі спеціалізуються на пошуку зброї та наркотиків і добре зарекомендували себе на службі.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Агент Смит

2 вересня 2021, 00:22

Сейчас в час пик бесит народ со своими самокатами, а представьте собачников, когда кто-то заденет из собаку, они же их сожрут с патрохами.

Николай

1 вересня 2021, 15:26

Всем Здравствуйте !!! Наше Киевское метро ,,, Дикое ,,, !!! Нет ((( туалетов ))) , нет в залах скамеек и нет ,,,ВОДЫ ,,, чтобы мог любой пенсионер запить таблетку !!!???

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися