Погода в Києві встановила новий температурний рекорд

Останній місяць літа в Києві відзначився новим температурним рекордом. Середньомісячна температура повітря становила +21,1 ° С, що на 0,7 ° С вище за кліматичну норму.

Згідно з даними Центральної геофізичної обсерваторії імені Срезневського, найхолоднішим днем було 27 серпня, тоді ранкова температура повітря опустилася до 13,6 ° С. А найспекотнішим виявилося 17 серпня, коли максимальна температура після полудня піднялася до 33,4 ° С.

Відзначається, що опадів у минулому місяці на проспекті Науки, 37 випало 65 мм або 116% кліматичної норми.

До слова, у вересні 2021 погода в Україні очікується класичною, температура повітря прогнозується не вище звичайної. В Українському гідрометцентрі пояснили, що середня місячна температура передбачається 14-18 °, в Карпатах 11-12 °, що близько до кліматичної норми. В той самий час, місячна кількість опадів очікується 34-70 мм, в Карпатах місцями 87-103 мм, що теж в межах кліматичної норми.

Нагадаємо, що в перший місяць осені в столиці України трималася хмарна погода з невеликими проясненнями. У другій половині дня в деяких районах столиці пройшов дощ і помітно похолодало. У Київській області погода також була похмурою, у Фастові, Вишневому, Ірпені, Кагарлику прогнозували невеликі дощі.

Раніше видання "Коментарі. Київ "повідомляло, що Державна служба з надзвичайних ситуацій оголосила вчора в Києві, 1 вересня, штормове попередження. Крім того, 2 вересня вночі у західних та північних областях, а також днем в Україні очікуються пориви вітру 15-20 м / с.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися