У Києві побудують нову лінію метро між Троєщиною та Осокорками

У столиці планують звести нову лінію метрополітену на лівому березі Дніпра, яка з'єднає житлові масиви Троєщина й Осокорки. Кабінет міністрів України виділив кошти на корекцію проєктів метро. Про це на своєму Telegram-каналі повідомив народний депутат Олексій Гончаренко.

За його словами, проєкти метрополітену будуть скориговані. Кабмін направив 50 мільйонів гривень на коригування проєкту лівобережної лінії метрополітену Троєщина — Осокорки. Перша частина нової лінії пролягатиме від вулиці Милославська до станції метро "Лівобережна" і електроді Троєщина і буде містити шість станцій.

Нагадаємо, що в Києві планують зведення 18 нових станцій метрополітену, які з'єднають Троєщину і центральний залізничний вокзал. Заступник глави КМДА Микола Поворозник заявив, що після відкриття автомобільного руху на Подільсько-Воскресенському мосту в кінці 2021 року розпочнеться активна фаза робіт із будівництва нової гілки метро на Троєщину. Чиновник заявив, що частина коштів на будівництво є в бюджеті, а іншу частину можуть надати європейські банки у вигляді кредитів.

Також він зазначив, що будівництва даної гілки метро чекають не тільки жителі Троєщини, а й люди, які проживають в Солом'янському районі, в якому є тільки станція метро "Вокзальна". Поворозник сказав, що можна поєднати станцію "Вокзальна" з "Лук'янівською", а "Лук'янівську" - зі станцією "Тараса Шевченка". Це дозволить зробити ще одну можливість пересадки. Чиновник підкреслив, що на будівництво нових 18 станцій метро потрібно 2,3 мільярда доларів, а побудувати їх можна за п'ять років активного зведення.

Раніше "Коментарі" повідомляли про те, що траса Київ-Одеса більше непридатна для експлуатації.

Читайте також про можливе подорожчання проїзду в київському метро.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Саша

9 вересня 2021, 14:36

А метро Мостицкая и Правды, все по бороде пустили ? А они хотят 18 станций сделать

Александр

6 вересня 2021, 09:52

Деньги подъёмные даже для Украины если их не разворовывать. А если пойдут по принципу Подольско - Воскресенского моста или путепровода на Шулявке нужно умножить 3.

Василий

4 вересня 2021, 09:46

Обицянки - цяцянки.

Ирина

3 вересня 2021, 22:36

Ну, карту прицепил автор статьи. Где только он ее откопал? Там все линии из советского времени ещё. Зато можно посмотреть, что планировали 40-30 лет назад и что сделали.

Forzi

3 вересня 2021, 05:24

Эта ветка не нужна! Мост метро когда будет?

Пётр

2 вересня 2021, 22:22

Судя по действующим станциям схема актуальна на середину 70-х годов прошлого века, а метрополитен имени В.И. Ленина это вообще ни в какие рамки не лезет. Неужели не нашли более современной карты. Не нашли, так нарисовали бы хоть от руки всё меньше опозорились бы.

Василий..

2 вересня 2021, 20:39

да всем пох...

Юрий

2 вересня 2021, 18:49

И жить будем как в Франции.

Неведомый

2 вересня 2021, 18:15

Обещаниями этим сколько лет? Люди столько не живут, сколько обещают эту ветку построить

И

2 вересня 2021, 16:39

Пиз..болы , ничего не будет

Виталий

2 вересня 2021, 13:52

От этой власти обещаного даже не 3 года ждут! Разумному достаточно.

Вова

2 вересня 2021, 12:41

Для власти нужен процесс, а не результат. А поговорить? - как в анекдоте. Где проект метро что уже был утверждён ещё при Омельченко? Кто возместить стоимость этого проекта? На наши карманы все легло. Рыть по Маяковского решили при том, что планировалось по Бальзака. Сравните стоимость и время, которое может уйти на это. Закрываться в землю или наземное метро? Нет больше слов...

Люба

2 вересня 2021, 12:04

Андрей, Ви уважні.На схемі старі назви станцій метро.Піонерська(зараз Лісова),Комсомольська.От паляться і морозяться.Вважають,що люди проковтнуть любу туфту.Гидко...

Люба

2 вересня 2021, 11:58

Обіцянка-цяцянка.Навіть на мій розум очевидно,що коригування проекту метро це гроші на вітер,що потраплять до кишень наближених до влади людей.Виконайте вже наявні проекти.Збудуйте нарешті метро на Троєщину!!!Ще Омельченко обіцяв.Скільки можна знущатися над мешканцями Троєщини,найбільшим за населенням району Києва?????

Владимир

2 вересня 2021, 10:25

Это обещали, когда ещё меня на свете не было, прямо скажите, что хотите взять себе в карман на курорт за пару миллионов гривен.

Андрей

2 вересня 2021, 10:22

Этой схеме почти полвека

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися