У Києві можуть тотально забудувати озеро Вирлиця на Осокорках: деталі

Депутати Київської міської ради провалили голосування за надання статусу ландшафтного заказника озера Вирлиця на Осокорках, що дає можливість почати забудову водойми. Про це на своїй сторінці в Facebook повідомила депутат Євгена Кулеба.

Відомо, що раніше проєкт створення заказника на Вирлиці підтримала земельна комісія, проте в сесійній залі вдалося зібрати тільки 50 голосів депутатів і проєкт провалився. Це дає зелене світло забудові озера Вирлиця.

Відповідний проєкт рішення передбачав оголошення території площею 98 гектар ландшафтним заказником, що унеможливить забудову і використання території для меліорації. Євгенія Кулеба, яка є ініціатором проєкту рішення, заявила, що провал голосування дасть можливість забудовнику засипати озеро і міняти його межі, а також бетонувати берег.

Нагадаємо, що на березі озера Вирлиця біля станції метро "Харківська" хочуть побудувати гігантський розважальний комплекс і торговий центр, фактично знищивши прибережну зону водойми.

Кілька місяців тому забудовник вже огородив ділянку парканом, що викликало протести місцевих жителів, які намагалися знести огорожу. Усе це призводило до сутичок із поліцією.

Раніше "Коментарі" повідомляли про те, що траса Київ-Одеса більше непридатна для експлуатації.

Читайте також про можливе подорожчання проїзду в київському метро.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися