На заплаві річки Ірпінь проведуть екофестиваль

Землі долини річки Ірпінь потрапили до Смарагдової мережі

В суботу, 4 вересня, у мікрорайоні Романівка угрупування "Пласт", квартальний комітет ОСН Романівка та ГО "Український кіноінститут" проведуть екофестиваль ZAPLAVA FEST. Про це повідомляє видання “Зоря Приірпіння”.

Організатори називають метою заходу об'єднання екологів, екологічних активістів, урбаністів, політичних діячів та громадськість навколо проблеми забудови заплави річки Ірпінь, знищення особливо цінних земель, до загрози вимирання представників унікальної флори та фауни Ірпінської заплави та Романівського болота.

Там зазначають, що у 2019-му році 15038,97 га землі долини річки Ірпінь потрапили до Смарагдової мережі та отримали особливий природоохоронний статус.

Смарагдова мережа України (Emerald network) - українська частина Смарагдової мережі Європи, розробляється та проектується державами Європейського Союзу, які є сторонами Бернської конвенції.

Активності фестивалю:

4 вересня відбудуться панельні дискусії фахівців-екологів. Місце проведення – Ірпінь, мікрорайон Романівка.

5 вересня будуть створювати екостежку на заплаві та у лісі, книжковий ярмарок, еко-маркет з товарами ручної роботи, майстер-класи для дорослих та дітей, рибалка, конкурс дитячого малюнку, виставка живопису та фоторобіт, фуд корти.

Напередодні фестиваль у Київській області пройшов у місті Біла Церква - мото-рок фестиваль під назвою "Вільна Енергія". Даний захід присвячено 30-ій річниці Незалежності України.

Також нагадуємо, що 18 вересня 2021 року з 13:00 в Національному Музеї народної архітектури та побуту України "Пирогово" відбудеться свято "Осінь весільна". Фольклорні колективи покажуть різноманітні весільні обряди. Так, будуть представлені колективи з Черкащини, Київщини, Вінниччини, Чернігівщини та Хмельниччини. Серед обрядів покажуть такі, як сватання, випікання та прикрашання короваю, розплітання коси, приїзду молодого, зустрічі невістки, викуп та покривання молодої тощо.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися