Стало відомо, хто найбільше забруднює повітря у столиці

У столиці України зафіксовано один із найвищих показників забруднення повітря у світі, його характеризують як "нездоровий для чутливих груп населення". Начальник Управління екології та природних ресурсів КМДА Олександр Возний назвав, які підприємства столиці є найбільшими забруднювачами.

Чиновник зазначив, що в цей список входять компанії комунального сектора, зокрема теплоелектростанція "Еврореконструкція", завод "Енергія", ТЕЦ-5 і ТЕЦ-6. Саме вони є стаціонарними забруднювачами на території Києва.

За його словами, минулого року в повітря було викинуто 225 тисяч тонн шкідливих речовин від автомобільного транспорту і 22 тисячі тонн від стаціонарних джерел. Ці показники в найближчому майбутньому планують знизити на 40%.

Нагадаємо, експерти кажуть, що зміна погодних умов в Києві найближчими днями буде сприяти накопиченню шкідливих речовин у приземному шарі атмосфери. У кількох районах столиці шкідливі домішки в повітрі перевищують допустиму норму. Де саме, дізнайтеся в нашому матеріалі.

Раніше видання "Коментарі. Київ "повідомляло, що під Києвом одне з підприємств перевищило розмір дозволених концентрацій викидів у повітря в 55 разів. Державні інспектори перевірили ТОВ "Джі ес оф Фуд Технолоджі", розташоване в селі Зелений Бір у Фастівському районі Київської області. Це підприємство орендує приміщення птахофабрики й займається виробництвом харчової продукції. Висновки лабораторії показали перевищення дозволених обсягів допустимого викиду оксиду вуглецю майже у 12 разів і майже в 55 разів перевищені викиди сірки діоксиду в повітря.

Джерело: https://suspilne.media/


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися