Під Києвом підприємство злісно забруднює повітря та землю (ВІДЕО)

Лише викиди в атмосферу перевищені у 55 разів

Під Києвом одне з підприємств перевищило розмір дозволених концентрацій викидів в повітря у 55 разів. Про це розповіли у Державній екологічній інспекції Столичного округу, передають "Коментарі".

Державні інспектори перевірили ТОВ "Джі ес оф Фуд Технолоджі", яке розташоване у селі Зелений Бір у Фастівському районі Київської області. Це підприємство орендує приміщення птахофабрики та займається виробництвом харчової продукції. Перевірку провели позапланово через колективне звернення громадян, зазначають у Державній екологічній інспекції Столичного округу.

У відомстві повідомили, що висновки лабораторії показали перевищення дозволених обсягів допустимого викиду оксиду вуглецю майже у 12 разів та майже у 55 разів перевищені викиди сірки діоксиду в повітря. Окрім того, зазначене підприємство забруднює та засмічує навколишню територію. Екологи зафіксували зберігання відходів в несанкціонованих місцях та забруднення земель стічними водами. Також зафіксовані випалені ділянки землі продуктами виробництва підприємства.

У Державній екологічній інспекції Столичного округу пообіцяли розрахувати збитки за порушення природоохоронного законодавства. Їх пред’являть до сплати підприємству.

Нагадаємо, Державна екологічна інспекція України у липні перевіряла найбільшого забруднювача повітря у Київській області — Трипільську теплоелектростанцію. Трипільська ТЕС здійснює постачання електроенергії на Черкащині, Житомирщині та Київщині. Викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря від підприємства складають 82,8% всіх викидів промисловості Київської області. Внаслідок роботи Трипільської ТЕС у повітря потрапляє близько 37 найменувань забруднюючих речовин. Результати перевірки у відомстві досі не повідомили.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у поверхневих водах басейну Дніпра виявили 161 забруднювач, серед яких — ртуть, гербіцид атразин, кадмій і нікель. Це може призвести до екологічної катастрофи, заявили експерти. За даними аудиту, показники якості води в Дніпрі значно погіршуються. Останні дослідження виявили значні перевищення вмісту сільськогосподарських отрутохімікатів, фармацевтичних засобів і речовин, які використовується в парфумерії — це синтетичний мускус та важкі метали, зокрема цинк й мідь.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися