Під Києвом перевіряють Трипільську ТЕС: що відомо

Перевірку проводять на усіх потужностях підприємства

Державна екологічна інспекція (ДЕІ) України перевіряє найбільшого забруднювача повітря у Київській області — Трипільську теплоелектростанцію (ТЕС). Про це повідомив голова ДЕІ України Андрій Мальований, передають "Коментарі".

Трипільська ТЕС здійснює постачання електроенергії на Черкащині, Житомирщині та Київщині. За словами голови Державної екологічної інспекції України Андрія Мальованого, викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря від підприємства складають 82,8% всіх викидів промисловості Київської області. Внаслідок роботи Трипільської ТЕС у повітря потрапляє близько 37 найменувань забруднюючих речовин, зазначив посадовець.

Перевірку найбільшого забруднювача повітря у Київській області розпочали з 5 липня. Вона триватиме до 16 липня. Під час планової перевірки Трипільської ТЕС Держекоінспекція контролює дотримання природоохоронного законодавства на всіх потужностях підприємства та в усіх сферах господарської діяльності – від експлуатації водогосподарських споруд до поводження з відходами, розповів Мальований.

У ДЕІ України додали, що у 2020 році Держекоінспекція отримала два недопуски на перевірку електростанції. А вже у 2021 році проведено два позапланові заходи контролю. Під час останньої перевірки, яка завершилась 25 червня, виявили порушення умов дозволу на викиди забруднюючих речовин.

Нагадаємо, Трипільська ТЕС — найпотужніша електростанція на Київщині. Підприємство розташоване на площі понад 281 гектарів в Обухівському районі області на березі Канівського водосховища.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у поверхневих водах басейну Дніпра виявили 161 забруднювач, серед яких — ртуть, гербіцид атразин, кадмій і нікель. Це може призвести до екологічної катастрофи, заявили експерти. За даними аудиту, показники якості води в Дніпрі значно погіршуються. Останні дослідження виявили значні перевищення вмісту сільськогосподарських отрутохімікатів, фармацевтичних засобів і речовин, які використовується в парфумерії — це синтетичний мускус та важкі метали, зокрема цинк й мідь.

Читайте також, як та де у Києві за тиждень зріс рівень забруднення атмосферного повітря. Про це йдеться у звіті Центральної геофізичної обсерваторії імені Бориса Срезневського. 




Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


viktor turchanikov

10 липня 2021, 14:25

не секрет, что в Киевской области основным загрязнителем воздуха является автотранспорт

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися