Названо місця із найбільш забрудненим повітрям у Києві

Інформацію про забруднення атмосферного повітря оприлюднили науковці

У Києві за тиждень зріс рівень забруднення атмосферного повітря. Про це йдеться у звіті Центральної геофізичної обсерваторії імені Бориса Срезневського, передають "Коментарі".

Науковці проаналізували майже 1,5 тисячі проб повітря у столиці. Спостереження велись у Києві з 29 червня по 5 липня. За результатами досліджень, виявилося, що на Бессарабській площі та площі Перемоги перевищена норма концентрації завислих речовин у 1-1,2 раза.

Окрім того, норми оксиду вуглецю у повітрі у 1-1,4 раза вище на проспекті Перемоги у районі станції метро "Святошин", на Бессарабській та Деміївській площах, а також та вулиці Семена Скляренка.

Значне перевищення концентрації у повітрі діоксиду азоту зафіксовано у наступних місцях:

— на Деміївській площі — у 8,5 раза;

— на площі Перемоги — у 5,4-7 рази;

— на Бессарабській площі, вулицях Каунаській, Інженера Бородіна, Семена Скляренка та на бульварі Лесі Українки;

— на інших постах Києва — у 2,3-3,4 раза.

У повітрі Києва також зафіксовано перевищення норми концентрації формальдегіду. На площах Бессарабській та Деміївській площах, вулицях Семена Скляренка та Олександра Довженка у районі станції метро "Шулявська" він вище у 3,1-3,6 раза.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у поверхневих водах басейну Дніпра виявили 161 забруднювач, серед яких — ртуть, гербіцид атразин, кадмій і нікель. Це може призвести до екологічної катастрофи, заявили експерти. За даними аудиту, показники якості води в Дніпрі значно погіршуються. Останні дослідження виявили значні перевищення вмісту сільськогосподарських отрутохімікатів, фармацевтичних засобів і речовин, які використовується в парфумерії — це синтетичний мускус та важкі метали, зокрема цинк й мідь.

Нагадаємо, у п'яти водоймах столиці перевищений вміст кишкової палички. Перевищення норм виявили у воді на пляжах "Пуща-Водиця", "Троєщина", "Тельбін", "Вербний" та "Веселка". Киянам і гостям столиці не рекомендують купатися в цих водоймах, а використовувати ці зони тільки для пляжного відпочинку.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися