День донора: де у Києві можна буде здати кров (АДРЕСА)

У двох районах столиці проведуть День донора. Він покликаний популяризувати безоплатну здачу крові, а також підвищити обізнаність населення про безпеку цієї процедури.

Відомо, що здавати кров можуть тільки особи, які досягли повноліття, без хронічних захворювань (на місці відбуватиметься огляд лікарем-терапевтом Київського міського центру крові). При собі потрібно мати паспорт та ідентифікаційний код.

День донора відбудеться в Оболонському та Шевченківському районах, у громадських просторах "Vcentri Hub". Його організовує комунальне підприємство "Центр комунікації та інформації" разом із Товариством Червоного Хреста і Київським міським центром крові.

У повідомленні зазначено, що одна донація може врятувати три життя, тому усіх небайдужих запрошують прийти й поділиться частинкою життя з тими, хто цього потребує.

Здати кров можна буде:

8 вересня - "Vcentri Hub" на Оболоні (вул. Оболонський, 22-А) з 10:00 до 14:00.

10 вересня - "Vcentri Hub" у Шевченківському районі (вул. Володимирська, 51Б) з 09:00 до 14:00.

Зазначимо, що у тих, хто регулярно здає кров, знижуються ризики серцево-судинних захворювань, раку і гемохроматозу, розвитку інших проблем зі здоров'ям.

Раніше видання "Коментарі. Київ "повідомляло, що в Київському міському центрі крові не вистачає донорської крові. Найскладніша ситуація склалася з кров'ю ІІІ й ІІ груп обох резус-факторів: ІІ (+) та ІІ (-); ІІІ (+) та ІІІ (-). У Центрі крові закликають донорів і тих, хто чекав слушного моменту, відвідати відділення за наступними адресами.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися