Стало відомо, коли в Київ прийде «бабине літо»

На цьому тижні в Києві й більшості областях України очікується потепління, стовпчик термометра підніметься спочатку до 15 градусів, а потім сонце включить свій градусний "регулятор" сильніше. Про це на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook розповіла український синоптик Наталія Діденко.

За словами експерта, зараз настало перше "бабине літо" попри те, що минулої ночі було дуже холодно. Але у вівторок, 7 вересня, повітря почне трохи прогріватися і в більшості областей очікується +15 ...+20 градусів, на Закарпатті та на півдні країни — до +23 градусів. Заморозки на ґрунті ще затримаються, однак з середи стане інтенсивніше теплішати й вночі, і вдень.

Діденко зазначила, що перше "бабине літо" триває здебільшого орієнтовно до 11 вересня і характеризується сухістю, слабким вітром, сонячними днями. Але пізніше "бабине літо" ще раз повторить свій перфоманс.

У столиці України цього тижня, як і у всіх регіонах, температура підніметься за +20 градусів, опади малоймовірні.

Зазначимо, що "бабине літо" - це короткочасна пора повернення теплої та сонячної погоди в кінці серпня й у вересні. З давніх-давен початок "бабиного літа" був прив'язаний до народних прикмет і свят церковного календаря. Вважалося, що воно починалося в день Семена-літопроводца (14 вересня) і закінчувалося в Аспосів день (21 вересня) або на свято Воздвиження (28 вересня).

Раніше видання "Коментарі. Київ" повідомляло, що серпень 2021 року в Києві встановив новий температурний рекорд. Середньомісячна температура повітря становила 21,1 °С, що на 0,7 °С вище за кліматичну норму.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися