Між Києвом і Польщею планують побудувати швидкісну залізницю

Президент України Володимир Зеленський поділився планами щодо будівництва нової швидкісної залізниці від Одеси до Києва і до польського кордону. Про це він розповів під час свого робочого візиту в США, передає видання "Пасажирський транспорт".

Відомо, що нова залізниця буде з'єднувати Одесу, Київ і Польщу. Проєкт коштуватиме 630 мільйонів доларів, проте на нього необхідні інвестиції. У США Зеленський намагався отримати фінансування від американських інвесторів.

Це повинна буде бути швидкісна електрифікована залізниця з колією +1435 міліметрів, тобто так званої євроколії, яка вужча, ніж в Україні. Для неї планують придбати 22 нових локомотиви.

Нагадаємо, що Президент України Володимир Зеленський під час свого візиту до Сполучених Штатів Америки також запропонував своєму колезі Джо Байдену залучити американські засоби до будівництва Київської окружної дороги.

Повідомляється, що український президент презентував проєкти, загальна вартість яких оцінюється у 227 мільярдів доларів. Американцям запропонували взяти участь у фінансуванні та постачанні обладнання, а також надання послуг з будівництва. Журналісти підкреслили, що саме будівництво не є обов'язковим для кредитора.

Раніше "Коментарі" повідомляли, що траса Київ-Одеса більше непридатна для експлуатації.

Читайте також про можливе подорожчання проїзду в київському метро.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися