У Києві скасують карантинні заборони для вакцинованих

У разі запровадження режиму "жовтої" зони карантинних обмежень або ж локдауну ("червоної" зони) в столиці не будуть поширюватися заборони на громадян, які повністю пройшли вакцинацію від COVID-19. Про це на засіданні Кабміну 8 вересня повідомив глава МОЗ Віктор Ляшко, передає нардеп Олексій Гончаренко на своєму Telegram-каналі.

Міністр охорони здоров'я заявив, що в разі переходу в "жовту" і "червону" зони карантину більшість обмежень у цих зонах не будуть поширюватися на громадян, які отримали дві дози вакцини, тобто пройшли повну вакцинацію.

Нагадаємо, що у Києві з 13 вересня планують посилити карантинні обмеження через зростання захворюваності COVID-19, місто перейде в "жовту" зону карантину. У "жовті" зоні дозволена робота ресторанів, кафе та інших закладів до 24:00.

Транспорт працює і нерегулярні перевезення пасажирів також, проте за умови, що кількість людей не буде перевищувати кількість місць для сидіння, а водій і всі пасажири будуть у масках. Кінотеатри та інші установи культури працюють з наповненістю залів не більше ніж на 50%. Готелі, санаторії та інші реабілітаційні установи можуть працювати. Дозволяється відвідування дітьми шкіл всіх класів, в тому числі групами понад 20 осіб.

Дозволяється робота басейнів не більше чотирьох осіб на одній доріжці для індивідуальних занять або шести осіб для тренувальних груп. Спортзали та фітнес-центри можуть працювати тільки в разі забезпечення кількості відвідувачів в залі з розрахунку одна людина на 10 кв. м приміщення. Масові заходи дозволені із заповнених залів не більше ніж на 50%. Можна проводити матчі командних видів спорту з глядачами, за умови, що вони не будуть займати більш ніж половину передбачених місць.

Раніше "Коментарі" повідомляли, що траса Київ-Одеса більше непридатна для експлуатації.

Читайте також про можливе подорожчання проїзду в київському метро.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися