На ЧАЕС показали, як виглядає новий саркофаг ізсередини (Фото)

На Чорнобильській атомній електростанції опублікували фотографії зсередини нового саркофага-арки під назвою об'єкт "Укриття-2" (Новий безпечний конфайнмент). Знімки можна знайти на офіційній сторінці ЧАЕС в Instagram.

На фотографіях можна побачити, як виглядає простір під Новим безпечного конфайменту, який був введений в експлуатацію кілька років назад. Також опубліковані знімки старого саркофага, який звели над зруйнованим четвертим енергоблоком після катастрофи 26 квітня 1986 року.

Довідка: Новий безпечний конфайнмент є ізоляційною аркової конструкції над зруйнованим четвертим ректором ЧАЕС, яка накрила собою старий об'єкт "Укриття". Вона вважається найбільшим у світі рухомою наземною спорудою.

Зведення об'єкта почали ще у 2007 році й припускали побудувати у 2012-2013 роках, проте терміни не виконувалися через нестачу фінансування. У 2016 році арку понасували на будівлю четвертого енергоблока, а остаточно здали в експлуатацію лише в липні 2019 року.

Нагадаємо, що раніше на території Чорнобильської зони відчуження було виявлено невідомий до цього озеро ідеально круглої форми. Їм виявилося водосховище, яке було ставком біля поліського села. Штучна водойма мала форму неправильної трапеції, куди входили й виходили канали. Після переселення людей з території зони водні об'єкти не зникли, а перейшли в інший стан рівноваги. У заповіднику зазначили, що коли регулювання спало, то рівень води впав і форма водного дзеркала стала більш правильною.

Раніше "Коментарі" повідомляли, що траса Київ-Одеса більше непридатна для експлуатації.

Читайте також про можливе подорожчання проїзду в київському метро.




Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися