У Києві виявили цукерки з небезпечною речовиною

У столиці України виявили шоколадні цукерки, в складі яких було підвищений вміст транзитних кислот (4,63±0,15 г/100 г). Про це повідомило Головне управління Держпродспоживслужби в Києві.

Небезпечну речовину знайшли в шоколадних цукерках ТМ "Ріконд", які експортувалися з України (експортер: ДПФ "ЕКОТЕХНИКА-М", просп. Повітрофлотський, 94 А, м Київ, 03151) через Рівне до Литви (UAB "Baltic Merlangus" ( UAB Baltijos Bretlingis).

У відомстві нагадали, якщо харчові продукти, які оператор ринку ввіз (переслав) на митну територію України, виготовив чи переробив, не відповідають вимогам безпеки, він негайно починає процедуру вилучення цих харчових продуктів з обігу в строк не більше двох робочих днів, письмово інформуючи компетентний орган про вжиті заходи щодо подальшого поводження із зазначеним харчовим продуктом, відповідно до частини 3 статті 20 Закону України "Про основні принципи та вимоги до безпеки і якості харчових продуктів".

Також у Держпродспоживслужбі попередили про відповідальність за порушення законодавства про харчові продукти відповідно до статті 65 Закону України "Про державний контроль за дотриманням законодавства про харчові продукти, корми, побічні продукти тваринного походження, здоров'я і благополуччя тварин".

Раніше видання "Коментарі. Київ "повідомляло, що в енергетичному напої "HELL", який легко можна знайти на полицях столичного супермаркету, виявили небезпечну добавку. В ході проведеної перевірки фахівці виявили в складі енергетика етилен оксиду, а сама добавка є несанкціонованою в нашій країні.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися