Рейтинг забрудненості міст світу: на якому місці Київ

Київ неодноразово потрапляє в рейтинги міст, в яких найважче дихати, оскільки рівень забруднення повітря в ньому описується як небезпечний для здоров'я. Експерти сайту Iqair оновили список міст з "найбруднішим" повітрям, і столиця України виявилася на четвертому рядку.

Станом на понеділок, 13 вересня, в рейтинг міст за якістю повітря і забруднення атмосфери лідирує Кабул (Афганістан), на другому місці знаходиться Карачі (Пакистан), на третьому - Ліма (Перу) і четверту сходинку займає Київ (Україна).

До слова, наша столиця неодноразово лідирувала в цьому рейтингу. А Україна серед інших країн Європи по забрудненню повітря займає 5 місце і 15 за смертністю від хвороб, викликаних забрудненим повітрям.

Відзначимо, що в цей час забруднення повітря є найбільшим у світі екологічним ризиком для здоров'я. Скорочення його забруднення може зберегти мільйони життів. Експерти ВООЗ повідомляють, що у світі щороку помирає близько півмільйона дітей і 7 млн дорослих від захворювань, викликаних забрудненим повітрям.

Нагадаємо, що начальник Управління екології та природних ресурсів КМДА Олександр Возний розповів, що сміттєспалювальний завод "Енергія", а також ТЕЦ-5 і ТЕЦ-6 є в столиці найголовнішими стаціонарними забруднювачами повітря.

Раніше видання "Коментарі. Київ "повідомляло, що столиця України зайняв 8 сходинку в рейтингу європейських столиць з найдешевшими цінами на нерухомість. Середня ціна на житло в місті склала 81 566 євро (майже 3 мільйони гривень).



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися