Зеленський доручив терміново відновити костел Святого Миколая у Києві

Президент України Володимир Зеленський дав доручення в терміновому порядку відновити костел Святого Миколая в центрі столиці, який постраждав від пожежі уряду та особисто прем'єр-міністру Денису Шмигалю. Про це повідомили у пресслужбі Офісу Президента.

Відомо, що глава держави дав доручення Кабінету міністрів України в терміновому порядку забезпечити реставрацію культової споруди на вулиці Великій Васильківській і встановити там новий орган. Глава уряду повинен щомісяця звітувати про результати виконаної роботи. Також Шмигаль повинен тримати на контролі питання проведення концертів творчих колективів та окремих виконавців Національного будинку органної та камерної музики на інших майданчиках, поки в костелі ведуться роботи з реставрації.

Довідка: пожежа в костелі Святого Миколая в центрі столиці виникла пізно ввечері, 3 вересня. Займання сталося між першим і другим поверхами культової споруди. В результаті пожежі в костелі згорів унікальний орган.

Нагадаємо, що раніше Володимир Зеленський під час свого візиту до Сполучених Штатів Америки запропонував своєму колезі Джо Байдену залучити американські засоби до будівництва Київської окружної дороги.

Повідомляється, що український президент презентував проєкти, загальна вартість яких оцінюється у 227 мільярдів доларів. Американцям запропонували взяти участь у фінансуванні та постачанні обладнання, а також надання послуг з будівництва. Саме будівництво не є обов'язковим для кредитора.

Раніше "Коментарі" повідомляли, що траса Київ-Одеса більше непридатна для експлуатації.

Читайте також про можливе подорожчання проїзду в київському метро.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися