У Києві дозволили тотальну забудову сіл висотками

Скандальний столичний суд ухвалив рішення про скасування заборони на будівництво багатоповерхових будинків у селищах із населенням більше тисячі осіб. Про це стало відомо з повідомлення пресслужби Шостого апеляційного суду Києва.

Відомо, що якась громадська організація "Коло Українських Будівельників" виграла судову справу з відповідного питання, Окружний адміністративний суд прийняв постанову. Апеляційний суд своєю чергою скасував скаргу Міністерства розвитку громад і територій, рішення набрало законної сили з 2 вересня.

Нагадаємо, що недавно депутати Київської міської ради віддали під реконструкцію садибу кінця XIX століття на вулиці Борисоглібська, 15А в Подільському районі столиці. На цьому місці побудують багатофункціональний торгово-офісний центр.

Садибу вже обнесли будівельною сіткою. Така ж процедура була навколо садиби Барбала, яку знесли недавно на вулиці Обсерваторія. Ділянка на п'ять років передали якоїсь Валентині Даргель для реконструкції та експлуатації будинку під офісні приміщення.

Даний будинок був побудований у 1899 році за проєктом київського архітектора Миколи Гардіна. Згідно з наказом Мінкульту від 2010 року будинок є пам'яткою архітектури та містобудування.

Раніше "Коментарі" повідомляли, що траса Київ-Одеса більше непридатна для експлуатації.

Читайте також про можливе подорожчання проїзду в київському метро.

Джерело: https://www.6aas.gov.ua/ua/


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Не активист

13 вересня 2021, 11:05

Высотки - любимое детище мэра Киева?

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися